Oppussingen av Abes gamle eventyr fortsetter

Det holdt ikke med ett renoveringsprosjekt for Oddworld-skaper Lorne Lanning.

Oddworld: Abe's Oddysee – New 'n' Tasty.
Oddworld Inhabitants

Lorne Lanning, sjef for Oddworld Inhabitants og skaper av Oddworld-serien, bekreftet mandag at oppussingen av de gamle Oddworld-spillene vil fortsette.

I et intervju med Greg Miller på Twitch fortalte Lanning at det neste spillet på blokka vil være en oppusset utgave av Abe's Exoddus. Opprinnelig var dette det andre spillet om Mudokon-slaven Abe, som blir en messias for sitt slavebundede folk. Etter populariteten til det originale Abe's Oddysee ville folk ha et nytt spill i samme sjanger, som førte til utviklingen av Abe's Exoddus.

Skjermbilde fra Oddworld: New 'n' Tasty.

Nå ser det ut til at historien har gjentatt seg. Oddworld-fansen har sagt at de ønsket seg en oppusset utgave av Abe's Exoddus, og dermed blir det Just Add Water og Oddworld Inhabitants sitt neste prosjekt. Fanskaren skal til og med få lov til å bestemme det nye spillets tittel.

Kan love godt for fremtidige spill

Oddworld-serien var egentlig ment å være en serie bestående av fem spill som skulle handle om ulike aspekter av livet på planeten Oddworld. Disse planene ble etter hvert forkastet, og kun to spill regnes som offisielle deler av den originale serien: Abe's Oddysee og Munch's Oddysee. Oddworld: Stranger's Wrath og Abe's Exoddus ble utgitt som bonusspill, og var ikke en del av de opprinnelige planene til Lanning & co. Den tidligere slaven Abe spiller hovedrollen i alle, bortsett fra Stranger's Wrath, som handler om en gretten og mystisk dusørjeger.

Arbeidet på nye Abe's Exoddus har nettopp begynt hos utvikler Just Add Water, så det er svært lite informasjon å hente akkurat nå. Det Lanning kunne avsløre var at spillet vil ha et meget sterkt markedsføringsapparat bak seg.

Hvis spillet selger godt vil kvaliteten og omfanget på ytterligere Oddworld-spill bli bedre, lovet Lanning. Oddworld: New 'N' Tasty ble lastet ned 2,4 millioner ganger fordi det var gratis for PlayStation Plus-brukere. Hvis det nye Abe's Exoddus får en lignende avtale kan det love godt for Lorne Lanning og fremtiden til Oddworld-serien.

Vår anmelder var veldig begeistret over Oddworld: New 'N' Tasty:
Det var en klar forbedring over originalen.


Hele intervjuet med Lorne Lanning. Oddworld-pratet skjer omtrent en time ute i videon.

Siste fra forsiden