Dungeon Siege III utsettes

Vi har ventet i seks år, da må en måned til gå bra.

Det var en periode etter at storsuksessen Diablo II ble utgitt at det virket som om alle ville lage spill i samme stil. Det ble noen lunkne forsøk som virkelig bommet på essensen av sjangeren, men vi fikk også godspill som Sacred og Titan Quest. Midt oppe i det hele gjorde også Gas Powered Games et par forsøk med sin Dungeon SIege-serie, og fikk kurant tilbakemelding på det.

Dette ser jo stilig ut.

Seks år har gått siden det siste spillet i serien, men en oppfølger har vært under utvikling en stund. Arbeidet har skjedd hos rollespillekspertene Obsidian Entertainment, som blant annet har utviklet tannløse Alpha Protocol og det adskillig sterkere Fallout: New Vegas de siste årene. Nå ser de ut til at de trenger litt ekstra tid på seg. Det skriver Eurogamer.

Det nevnes ingen årsak til utsettelsen, så det er nærliggende å tro at det rett og slett er snakk om ekstra polering helt på tampen av utviklingen. Tidligere var det satt til å utgis 27. mai, men den nye datoen skal være 17. juni. Knappe tre uker ekstra å vente, altså.

Vi fikk anledning til å sjekke ut den kommende oppfølgeren ved fjorårets Gamescom-konferanse i Köln. Vår mann Øystein Furevik har følgende å si om spillet:

– Dungeon Siege III ser ut til å bli eit herleg kast tilbake til actionrollespela av den gamle sorten. Utviklarane hos Obsidian har derimot ikkje slått seg til ro med å kopiere den gamle formelen rubbel og bit. Dei har ivareteke essensen av dei gamle Dungeon Siege-spela, samtidig som dei har tilført mykje nytt.

Dungeon Siege III skal utgis 17. juni, til Xbox 360, PlayStation 3 og PC.

Lurer du på hvilke andre spill som er på vei? Ta en titt i Spillkalenderen!

Siste fra forsiden