Dykk under overflaten

Endeless Ocean 2: Adventures of the Deep annonsert.

Spill som hobby forbindes sjeldent med avslapping. Misforstå meg rett, det kan ofte være noe terapeutisk og beroligende ved å skyte hodet av en terrorist i ny og ne eller dele mytologiske vesen i to. Men spill som underholdningsform krever per definisjon mer aktivitet fra spilleren enn mer passive medium som bøker og film, og det kreves i alle fall et minimum av reflekser og snarrådighet for å lykkes i de fleste spill i dag.

Wii-spillet Endless Ocean var i dette henseendet totalt utypisk. I Endless Ocean var det utforskning av de syv hav som gjaldt, med alt av idyll og blikkfang ordentlige dykkere får oppleve, uten risikoene som er forbundet med dypvannsdykking.

Dette beroligende spillet lullet spillerne inn i en nesten søvnaktig tilstand, med fargerik og flott grafikk og fortryllende musikk. Områdene var store, om ikke endeløse.

Man svømte rundt mellom koraller og gamle vrak på leting etter ukjente arter sjødyr, uten annet å bekymre seg over enn mengde oksygen igjen i tanken. Spillet ble til tross for sin noe sære natur godt mottatt. Det vil nok glede stuedykkere verden over at en oppfølger nå er offisielt annonsert, i Endless Oceans 2: Adventures of the Deep.

På land og på vann

I denne oppfølgeren får vi seks nye steder å utforske. Alt i fra gamle vrak i Egeerhavet til Brasils Amazonaselv vil være åpen for dykk, sistnevnte med massevis av ukjente ferskvannsarter. I Adventures of the Deep vil det også for første gang være mulig å vasse i land og kartlegge dyrelivet på land også.

Dykkeoppdragene vil blant annet bestå av å hjelpe med beskyttelsen av korallrev og svømme med delfiner og hvaler. I dette spillet får man et par nye verktøy å leke seg med, blant annet den såkalte «Pulsar Gun» som er det eneste forsvaret man har når en uregjerlig rovfisk dukker opp. Dette våpenet er imidlertid også i stand til å helbrede syke dyr man måtte finne under havets overflate.

Som før er ikke dykkeren vår for god til å plukke med seg en og annen skatt fra havbunnen. I tillegg får vi også veilede andre dykkere på såkalte eksorteoppdrag og påta oss fotooppdrag for vitenskapelige publikasjoner. Etterhvert som utfordringer takles blir dykkeren din flinkere, og nye områder åpnes for dykk.

Adventures of the Deep slippes til Wii den 5. februar 2010. Hvis den nåværende kuldebølgen som nedkjøler det norske folk holder seg så lenge som februar skal man ikke se bort i fra at en virtuell dykkeferie til eksotiske reisemål vil være av interesse. Spesielt hvis sydenferie blir for dyrt.

(Kilde: Pressemelding

Siste fra forsiden