EA dras inn i Activision-søksmål

Tvisten rundt Infinity Ward-avhoppere når et nytt klimaks.

For ikke lenge siden ble det klart at Activision ønsket å blande inn Electronic Arts i rettsaken mot de tidligere Infinity Ward-toppene Vince Zampella og Jason West. Nå har akkurat det blitt et faktum.

Det er klart for et gigantmøte i retten.

Ifølge GameSpot har retten godtatt Activisions krav om at EA må forsvare seg i retten sammen med nystartede Respawn Entertainment – studioet Zampella og West startet etter exiten fra Call of Duty: Modern Warfare-utvikleren.

Activision mener nemlig at EA lokket til seg spillprofilene, det til tross for at de nesten signerte for THQ først.

Det vises blant annet til dokumentasjon der det skal stå å lese at EA hadde en rekke rekrutteringsmål i Infinity Ward, blant annet Zampella og West. Det hevdes også at EA ville forsure og ødelegge forholdet mellom Activision og Infinity Ward.

Videre vises det til at det foregikk møter mellom Zampella/West og EA-sjef John Riccitello om en "overgang".

EA skal også ha bedt Zampella om å forsinke en kartpakke til Modern Warfare 2, noe han skal ha gjort. Akkurat det gjorde selvsagt Activision-sjef Bobby Kotick fly forbannet. Mye av dokumentasjonen er i form av e-post-korrespondanse.

Electronic Arts har bare kommentert beskyldingene om at de forsinket en kartpakke, og de mener den e-posten bare var en spøk, ren sarkasme. Det spørs om akkurat det holder i retten.

Saken starter 23. mai, kravet fra Activision er 400 millioner dollar i erstatning.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden