EA gir ikke opp MMA

UFC: Undisputed maktet ingen knockout i første runde.

EA Sports MMA var EAs første forsøk på å tolke idretten «Mixed Martial Arts», som har opplevd eksplosiv vekst de siste årene. Spillet var godt, men det er ikke alltid nok. Det ble nemlig møtt av et etablert marked, dominert av THQs UFC: Undisputed-serie. Dermed endte spillet opp som en kommersiell kalkun.

EA Sports MMA fikk rundjuling av konkurrentene, men står fortsatt oppreist.

Det skal likevel mer til for å vippe sportsspillekspertene av pinnen, og ifølge teknologisiden Crunchgear har de allerede bestemt seg for å lage en oppfølger. Bekreftelsen skal ha kommet i et radiointervju som FigureFourDaily har foretatt med spillets produsent, Joe Ecker.

Det nevnes ingenting om når EA Sports MMA 2 skal komme ut, men uttalelsen «det er ikke snakk om hvorvidt spillet kommer ut, men når» kan tyde på at de vil gjøre seg ekstra flid denne gangen. Dermed kan det se ut til at de er nødt til å gå bort fra planen om å lansere MMA-serien og boksespillserien Fight Night annethvert år.

Fight Night-serien har også gjort sporadiske opptredener de siste årene, med uforutsigbare mellomrom mellom hvert spill. Det er heldigvis ikke lenge siden EA meldte at de tar en ny retning med den til 2011. Dermed ser det ut til at vi får slåssespill fra gigantutgiveren også neste år.

Siste fra forsiden