EA kjøper Mythic Entertainment

Folkene bak Dark Age of Camelot og det kommende Warhammer Online er i ferd med å bli en del av EA.

Electronic Arts og Mythic Entertainment har blitt enige om en avtale hvor EA kjøper det erfarne utviklerstudioet. Som et internt EA-studio vil Mythic Entertainment få navnet EA Mythic, og de vil fortsette å jobbe dedikert med MMORPG-sjangeren. Mythics 175 ansatte vil fortsette å jobbe hos studioet, og det er ikke snakk om å flytte virksomheten fra Fairfax i Virginia, der Mythic holder hus.

Warhammer Online

Mark Jacobs, som er sjef hos Mythic, forteller at dette oppkjøpet gir utvikleren muligheter og ressurser de bare har kunnet drømme om tidligere. EA Studios-president Paul Lee, mener at dette oppkjøpet understreker Electronic Arts sin satsning på onlinemarkedet, og sier at sammen med Mythic vil de lage spill som introduserer en ny grad av gameplay og spenning til MMO-spillere verden over.

Det er ikke klart hvor mye EA har måttet punge ut med for å sikre seg Mythic Entertainment, som slo gjennom med det kritikerroste MMORPG-spillet Dark Age of Camelot. For øyeblikket jobber studioet med Warhammer Online, som etter planen skal ferdigutvikles til høsten neste år.

Siste fra forsiden