EA kjøper Titanfall-utvikler Respawn

Samtlige av studioets prosjekter skal fortsette som planlagt, inkludert et helt nytt Titanfall.

EA

Torsdag kveld kunngjorde EA at det har kjøpt opp Respawn Entertainment, studioet best kjent for Titanfall-serien. Ifølge en pressemelding betalte utgiveren 1,2 milliarder kroner, pluss opptil 1,3 milliarder i låste aksjer til Respawns ansatte. Avtalen inkluderer også diverse bonuser basert på hvor godt utvikleren presterer.

EA og Respawn har jobbet tett sammen siden Titanfall.

Oppkjøpet formaliserer det nære samarbeidet EA og Respawn har hatt siden førstnevnte stilte som utgiver for Titanfall i 2014:

– Vi har sett med egne øyne at Respawn er et utviklerstudio i verdensklasse, med en fantastisk visjon, mye talent og en inspirerende kreativ tankegang. Vårt langvarige samarbeid bygger på et delt ønske om å tøye grensene og levere ekstraordinære og innovative opplevelser til spillere over hele verden, uttalte EA-sjef Andrew Wilson i pressemeldingen.

Fortsetter som før

I et eget brev til sine fans fortalte Respawn-sjef Vince Zampella at selv om oppkjøpet strengt tatt ikke var nødvendig, var det et riktig trekk for studioet:

– Med Titanfall og Star Wars har EA vært en ypperlig utviklerpartner, som støtter oss og ikke står i veien for vår utviklingsprosess eller vår studiokultur. EA vil gi oss flere ressurser, tilgang til nye teknologier og eksperitse vi kan benytte oss av, som vil hjelpe oss å lage bedre spill, samtidig som Respawn beholder den samme kreative friheten og kulturen vi alltid har hatt, mente Zampella.

Videre forsikret sjefen om at alt ellers vil være som før. Det blir med andre ord ingen permitteringer eller omrokkeringer innad i Respawn, og samtlige spill som er under utvikling vil fortsette som planlagt. Respawn holder for tiden på med tre prosjekter: et nytt spill i Titanfall-serien, et satt i Star Wars-universet og et VR-prosjekt i samarbeid med Oculus.

EA har enda ikke latt seg overbevise av Nintendo Switch.
Utgiveren vil vente å se om det er verdt å satse på hybridkonsollen »

Siste fra forsiden