EA skal fortsette å satse på Titanfall-serien i mange år

Avkrefter spekulasjoner om nedleggelse av serien etter lave salgstall.

EA

Respawns nye skytespill Titanfall 2 har ikke solgt så godt som forventet etter lanseringen, til tross for gode anmeldelser. Som et resultat har folk begynt å spekulere i om EA skal gi opp hele serien, men dette er nå blitt grundig avkreftet av utgiveren.

Som Eurogamer melder informerte EA nylig sine investorer om selskapets økonomiske utsikter, og ikke helt uventet fikk selskapet blant annet spørsmål om fremtiden til Titanfall-serien etter rapporter om skuffende salgstall.

Kanskje noe overraskende kunne sjef i EAs finansavdeling Blake Jorgensen fullstendig avkrefte planer om å nedprioritere Titanfall-serien, og kunne i stedet opplyse om at satsingen på serien tvert i mot vil fortsette i lang tid.

EA

Skal jobbe med serien i mange år

– Titanfall er noe vi planlegger å jobbe med Respawn med i mange, mange år fremover, og det ligger store muligheter i serien til å fortsette å utvide den. Noe av strategien bak å bygge en serie er å ha et langsiktig perspektiv, sa Jorgensen.

Toppsjefen i EA, Andrew Wilson, var også til stede og kunne underbygge uttalelsene.

– Vi forventer at Respawn skal fortsette å støtte og utvide Titanfall-basen gjennom Titanfall 2. Over tid vil vi finne ut av hva som er den rette tonen for den neste versjonen av Titanfall og/eller andre titler de jobber med, sa Wilson. Den siste delen av uttalelsen kan muligens tolkes dithen at det ikke utelukkes å erstatte Titanfall med et nytt konsept etter hvert.

Det er uvisst akkurat hvordan salgstallene til Titanfall 2 ligger an for øyeblikket, men som blant andre Gamespot meldte for litt siden har analytikere spådd at salget kommer til å bli skuffende og har skrudd salgsforventningene kraftig ned. En av grunnene som oppgis er at Titanfall 2 ble klemt mellom Battlefield 1- og Call of Duty: Infinite Warfare-lanseringene.

Titanfall 2 har også en enspillerkampanje: Slik blir den »

Siste fra forsiden