EA - Star Wars

EA kuttet visstnok enda et planlagt Star Wars-spill i fjor

Skulle ifølge rykter være et Battlefront-sidesprang.

Konseptbilde hentet fra Star Wars: Battlefront II.
EA

Tidlig i 2019 skal EA visstnok ha stanset utviklingen av nok et Star Wars-spill. Ifølge kilder med kjennskap til situasjonen var det snakk om et sidesprang til Battlefront-serien, men prosjektet ble lagt på hylla før det fikk sjansen til å se dagens lys.

Flere Star Wars-prosjekter har gått under de siste årene, inkludert Ragtag-prosjektet til Amy Hennig.
EA

De ferske ryktene kom frem denne uken i en rapport fra Kotaku. Nettstedet har hatt kontakt med hele seks forskjellige personer med tilknytning til EA, som alle kunne bekrefte at historien stemte.

Spillet, som gikk under arbeidstittelen Viking, skulle etter planen slippes mot slutten av 2020 – samtidig med lanseringen av den kommende konsollgenerasjonen. Da det ble klart at prosjektet ikke ville bli klart i tide, valgte EA å skrote hele greia.

Tredje Star Wars i bøtta

Viking føyer seg til listen over Star Wars-prosjekter som visstnok har gått dukken hos EA de siste årene. Det begynte med Uncharted-forfatter Amy Hennigs prosjekt – Ragtag – som ble kuttet etter to år i utvikling. Den gang var den offisielle grunnen at spillet var for lineært, noe EA-toppene ikke var interessert i.

Ragtag ble erstattet av Orca, som etter sigende skulle være et stort åpen verden-opplegg med diverse «games as a service»-elementer. Prosjektet ble imidlertid for omfattende, og EA valgte i stedet å satse på et mindre prosjekt som kunne lanseres en gang i 2020 – tilsynelatende det nå kansellerte Viking.

Ifølge Kotaku-rapporten har EA ytterligere to Star Wars-prosjekter i ovnen. Det første er en oppfølger til Star Wars Jedi: Fallen Order, mens det andre er et mindre og mer mystisk prosjekt fra EA Motive. Det har også gått rykter om en nyversjon av Knights of the Old Republic, men så langt har vi ikke hørt noe offisielt.

Disney vil ha flere spill basert på sine filmer og serier.
Ber utviklere om å komme med nye ideer »

Siste fra forsiden