Eidos kjøper IO Interactive

Den britiske utgiveren Eidos har kunngjort at de vil kjøpe danske IO Interactive, som står bak Hitman-serien.

Eidos har gjort det godt i det siste, på tross av den siste Tomb Raider-floppen. Nå som den økonomiske situasjonen deres er litt tryggere har de valgt å gå på jakt etter gode utviklere som de kunne kjøpe, og ikke overraskende var nummer én på listen deres IO Interactive, selskapet bak Hitman-suksessen.

Nå har selskapet kunngjort at de vil kjøpe Danmarks mest berømte spillutvikler for den nette sum av 23 millioner pund. Dette tilsvarer omtrent 300 millioner norske kroner. I følge Mike McGarvey, som er sjef i Eidos, er planen at IO skal jobbe videre med Hitman-serien samtidig som de også skal utvikle nye og unike titler. Dessuten vil hele Eidos-gruppen nå nyte godt av teknologien utviklet av det danske teamet.

Janos Flösser, fra IO, sier følgende:

- Eidos er den ideelle partneren for IO, og de har et inspirert og suksessrikt lederteam som deler de samme verdiene som oss. Vi er svært glade for å kunne ta forholdet mellom selskapene våre ett steg videre.

Da er det bare å ønske IO Interactive lykke til hos Eidos. Danskenes neste prosjekt, Hitman: Contracts, skal etter planen lanseres 30. april, på Xbox, PS2 og PC.

Siste fra forsiden