Telialigaen - League of Legends

Ekteparet jakter sin første seier i Telialigaen

Håkon «Pøbel» Gabrielsen håper at han og ektefellen i nDurance kan ta poeng mot NTNUI i Telialigaen League of Legends.

Ekteparet «Pøbel» og «ponni» jakter lagets første poeng i Telialigaen.
Privat

SLIK SPILLES FJERDE RUNDE AV TELIALIGAEN

Vis mer

TIRSDAG 13. SEPTEMBER

18:00 - Rich Gang - Domino
18:00 - Bifrost - KAOS
18:00 - NIGHTMARE - Vanir
18:00 - Riddle - Lazy in Life
19:00 - nDurance - NTNUI

Se resten av kampene i terminlisten »

Det sies at like barn leker best, og skal vi tro nDurance-spiller Håkon «Pøbel» Gabrielsen gjelder også det i League of Legends. Gabrielsen spiller nemlig på nDurance Talent med sin kone Julie «ponni» Gabrielsen, og sammen jakter de lagets første seier i høstens sesong når de nå skal møte NTNUI i Telialigaens fjerde runde.

LES OGSÅ: BLAST bekrefter Paris-Major

nDurance Talent har gått på tap i alle de tre foregående rundene, men laget har gjort seg mange erfaringer på veien i følge Top Lane-spiller Håkon «Pøbel» Gabrielsen. Han forteller også til Gamer.no at laget har skaffet seg et aldri så lite ess i ermet for å gi laget en fordel resten av sesongen.

– De innledende rundene har jo gått som forventet, men ikke som ønsket. Jeg føler at vi har fått utforsket hvor nivået ligger, og hva som kreves av oss. Erfaringen av hvordan lagspillet har blitt spilt har gitt oss mye, og vi ser for oss at vi skal klare oss ganske greit framover. Vi har også fått inn en god kompis med en nydelig forståelse av spillet, og det skal kunne gi oss et ekstra overblikk gjennom resten av sesongen.

Følg ekteparets jakt på lagets første poeng, tirsdag 13. september fra klokken 19:00 »

LES OGSÅ: Disse fem skal representere Norge under EM i Counter-Strike for kvinner

– Vi kan støtte oss på hverandre

DISSE SPILLER FOR NDURANCE

Vis mer

no Håkon «Pøbel» Gabrielsen (Top)
no Markus «Unique» Bruun (Jungle)
se Gabriel «Lifestyle» Osman (Mid)
fi Connor «Abokado» Foley (ADC)
no Julie «ponni» Gabrielsen (Support)

nDurance-laget rykket opp til førstedivisjon etter vårens sesong, og beholdte tre av fem spillere fra lagoppstillingen i andredivisjon. Gabrielsen trekker fram spesielt forståelsen av lagspill som den aller største forskjellen på lagene i de respektive divisjonene.

– Man er alltid litt blind når man kommer inn i en ny divisjon, på et nivå man aldri har spilt på før. I de fleste kampene våre har vi spilt et veldig solid spill fra start og hatt gode ledelser, men kastet det bort fordi motstanderne har mye mer koordinert lagspill. Den generelle forståelsen for lagspill er mye høyere i førstedivisjon enn i andredivisjon. Det mekaniske nivået jeg har møtt har dog vært som forventet, og jeg føler ikke at nivået nødvendigvis har vært så langt unna mitt eget.

Skjermdump: Telialigaen.no

LES OGSÅ: Overkjøring i den europeiske League of Legends-finalen

Å kombinere et ekteskap og den kompetitive verden kan kanskje høres ut som en utfordring, spesielt om det går trått på en av arenaene. Det er kanskje naturlig å tro at gnisninger som oppstår i en av verdenene lett kan overføres til den andre, men slik er det ikke mellom «Pøbel» og «ponni». Top Lane-spilleren ser faktisk bare fordeler med å kunne dele lidenskapen med sin ektefelle.

– Å spille kompetitivt med sin ektefelle er helt nydelig. Vi har spilt League sammen i seks år, og vi har en felles forståelse for hvordan vi ønsker å spille spillet. Vi har sjeldent følelser som overføres fra spillet og inn i virkeligheten, men vi har derimot veldig store forventninger til oss selv, og hvordan vi selv spiller. Det gjør at fallhøyden er stor når det kommer til å bli skuffet over egne prestasjoner, sier han til Gamer.no før han fortsetter.

– Det som er helt fantastisk er at vi kan støtte oss på hverandre som bestevenner og livspartnere som forstår hverandres situasjoner helt perfekt.

LES OGSÅ: Hjerteskjærende for Apeks under Fragadelphia i natt

– En kamp vi må vinne

DISSE SPILLER FOR NTNUI

Vis mer

no Ola «Akuh» Sagberg (Top)
no Erik «Rewerse» Støwer (Jungle)
no Oscar «Loner» Lone Olsen (Jungle)
no Hallvard «Ostefyr» Rekkebo (Mid)
no Bjørnar «Bjørstar» Vikhagen(ADC)
no Jakob «Bjor» Bjørvig Henriksen (Support)

NTNUI-laget er, som navnet tilsier, en del av Norges teknisk og naturvitenskapelige universitets idrettsforening. Top Lane-spiller Ola «Akuh» Sagberg legger ikke skjul på at tilknytningen til NTNUI har bydd på noen utfordringer i sesongoppkjøringen.

– Det har ikke vært en ideell sesongåpning, og for vår del er det mange ting som har gått galt. Vi må gjennomføre prøvespilling når nye studenter har rukket å melde seg på, altså etter låsing av lag i førstedivisjon. Derfor måtte vi spille sesongåpningen med et midlertidig lag. Utover det har vi satt oss en restriksjon når det kommer til antall eksterne spillere, og de tre første rundene av Telialigaen har blitt spilt samtidig som vi har gjennomført prøvespillinger for Support-rollen. Nå har vi derimot en mer stabil lagoppstilling, og vi har troen på å skaffe noen poeng framover, sier han til Gamer.no.

LES OGSÅ: – I mine øyne er SKADE X det beste laget i Norge

På forhånd av sesongen ble det satt spørsmålstegn ved hvorvidt nivået i førstedivisjon kom til å bli for høyt for både NTNUI og nDurance. Sagberg har dog bemerket seg at nivået i høstens sesong ikke er like høyt som i vår, og har derfor tro på poeng utover sesongen. Mot nDurance er det nesten et krav, skal vi tro Top Lane-spilleren.

– Mange av spillerne våre har erfaring fra lavere divisjoner, og selv har jeg spilt i både fjerde- og andredivisjon. Jeg må jo si at førstedivisjon er på et helt annet nivå. I forrige sesong var laget vårt sterkere, men nivået på konkurransen i ligaen ble fremdeles for mye. Vi føler vel at nivået har sunket litt i år, og jo mer erfaring vi får på toppnivå, desto større blir sjansene våre for å ta poeng utover sesongen, sier han til Gamer.no før han fortsetter.

– Vi er klar over at kampen mot nDurance er en kamp vi må vinne. Ikke bare for å ta poengene, men også for å vise at vi fortjener å være i denne divisjonen. Det er lenge siden vi har vunnet en ligakamp på, og vi føler av våre tilhenger fortjener å se oss vinne igjen.

LES OGSÅ: NiP med to norske kvinner i ny CS:GO-satsing

Siste fra forsiden