Electronic Arts reagerer på kritikk

Verdens største uavhengige spillutgiver har fått mye kritikk for rutinene deres i forhold til overtidsbetaling. Nå kan det se ut som de har tenkt å gjøre noe med situasjonen.

For noen uker siden ble det kjent at en gruppe EA-medarbeidere hadde saksøkt selskapet for brudd på de amerikanske retningslinjene for overtidsbetaling. Kort fortalt er det slik at spillutviklere hos EA må jobbe mange timers overtid, uten å få ekstrabetaling for det. Dette har EA fått mye kritikk for i løpet av den siste tiden, og nå kan det se ut som om situasjonen kan bli bedre for EA-ansatte spillutviklere.

I følge et lekket internt notat, vurderer nemlig selskapet å gjøre det slik at flere stillinger vil få rett til betalt overtid. I den amerikanske lovgivningen gis det unntak for de vanlige overtidsreglene for programvareutviklere (forvirrende nok skal ikke dette unntaket gjelde for underholdningsindustrien, og det er uenighet om hvorvidt det dermed gjelder ansatte i spillindustrien eller ikke), men nå vil visstnok EA klassifisere flere stillinger som vanlige ansatte.

I notatet skrives det også at Electronic Arts er et ungt selskap i en ung industri, og at de må lære fra feilene sine for å bli bedre. Dermed ser det ut til at situasjonen kommer til å bli lettere for spillutviklere i EA, selv om spillgiganten ikke har kommet med noen håndfaste løfter. Electronic Arts er forøvrig ikke det eneste selskapet i spillindustrien som har det mange kaller uforsvarlige arbeidsforhold for sine utviklere, men takket være den siste tidens fokus på problematikken er det grunn til å håpe at situasjonen vil bedre seg.

Siste fra forsiden