– FIFA intet hinder for landslagsspill

Electronic Arts slår tilbake

EA forstår ikke helt hvorfor spill trekkes inn fotballdebatten.

I går gikk Frode Olsen ut med en bekymringsmelding, både hos TV 2 og her på Gamer.no. Fotballeksperten mente spill og annen underholdning stadig hyppigere kommer i veien for lovende fotballspillere, og pekte blant annet på at man ikke blir landslagsspiller av å spille FIFA.

Hans Moe, markedsjef i EA Norge, er bare delvis enig med den tidligere landslagskeeperen.

– Jeg er enig med Olsen at man ikke blir landslagsspiller av å spille FIFA, men det er vel ikke noe hinder heller, sier Moe til Gamer.no.

Og han fortsetter:

– Jeg tror faktisk et spill som FIFA kan inspirere unge til å bli bedre. Før var unge opptatt av plakater og blader med sine helter, nå har dette fokuset blitt flyttet over på spill. Her kan du spille med ditt lag og dine favorittspillere og komme nærmere dem.

FIFA-profiler

Moe forteller også om flere landslagsspillere som selv er svært opptatt av FIFA:

– I Norge spiller blant annet Ardian Gashi, Jan Gunnar Solli, Daniel Fredheim Holm og Steffen Iversen. Internasjonalt er Ronaldinho og Wayne Rooney gode eksempler. Det er faktisk slik at Rooney spiller minst åtte FIFA-kamper hver eneste dag. Det er jo selvsagt ikke derfor disse er gode, men de blir neppe dårligere heller.

Lyn trekkes frem som et eksempel på at spill kan inspirere.

– Da FIFA Street kom ut var det slik at flere av spillerne på Lyn sto igjen etter trening for å øve på triksene de hadde plukket opp i spillet. Det samme gjelder i Skate, der skatere ofte forsøker å kopiere det som gjøres på konsollen, forteller Moe.

Videre pekes det på at spill kan hjelpe unge med lese- og skrivevansker, samt de som sliter med motorikkproblemer.

Representanten fra EA er imidlertid enig i at foreldre må ta et større ansvar for yngre spillere.

– Alt bør gjøres med måte, også spilling. Foreldre har et ansvar ved å engasjere seg og sette tidsbegrensninger. Likevel må man være forsiktig med å ha holdninger som baserer seg på egne antagelser, sier Moe, før han avslutter:

– Jeg tror det er en grunnleggende mangel på motivasjon som gjør at unge talenter gir opp og lar seg avspore av andre aktiviteter, og det er neppe spillenes skyld.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden