Elite: Dangerous når nye milepæler

I år er det 30 år siden romskipserien debuterte.

Frontier Developments

Romskipspillet Elite: Dangerous har utviklet seg raskt siden den første, begrensede alfaversjonen dukket opp i desember. Nå har utviklerne i britiske Frontier kunngjort at den siste alfa-versjonen vil lanseres 15. mai.

En gigantisk sandkasse

I alfa-versjon 4 vil hele spillets univers modelleres. Det vil si at stjernehimmelen består av over 400 milliarder stjerner, hver med potensielt mange planeter rundt, og alt er i bevegelse som i virkeligheten.

I spillets univers finner vi 130 000 ekte objekter fra nattehimmelen, og alle kjente stjerner og exoplaneter befinner seg i spillet. Det betyr blant annet at du kan reise til en stjerne i Orions Belte og se hvordan vår egen sol tar seg ut derfra.

Resten av galaksen skapes ved hjelp av avanserte algoritmer basert på ekte data, slik at den skal være så realistisk som mulig.

Dette betyr imidlertid ikke at du kan reise hvor du vil allerede nå. I alfa-versjon 4 foregår handlingen i stjernebildet Bjørnevokteren, også kjent som Boötes. På nattehimmelen er dette stjernebildet «håndtaket» til Karlsvogna peker mot.

Det begrensede universet for denne versjonen inneholder fem individuelle stjernesystemer, hvorav ett av dem faktisk har tre stjerner og dermed er noe litt utenom det vanlige.

Snart i beta

Frontier tar ikke mot flere alfa-bestillinger nå, men planlegger å lansere den første beta-versjonen av spillet allerede 30. mai. De som kjøper seg inn i spillet på dette tidspunktet får tilgang på denne når den slippes, men allerede nå kan de laste ned en versjon der de får teste spillets kampsystemer mot datastyrte motsandere.

Handel blir en viktig del av spillet, men enn så lenge har fokus vært på kamp.

Elite: Dangerous blir det første nye spillet i Elite-serien siden nittitallet. Som i forgjengerne kan du fritt fly rundt i et dynamisk univers og tjene penger ved hjelp av handel, oppdrag og piratvirksomhet. Denne gangen blir det imidlertid mulig å dele opplevelsen med andre spillere, om du ønsker det,

Det første Elite-spillet kom ut 20. september 1984, opprinnelig for datamaskinene BBC Micro og Acorn Archimedes. Det betyr at serien vil feire trettiårsjubileum i år, og mange tror derfor at den endelige versjonen av Elite: Dangerous vil lanseres 20. september i år.

Det forrige store spillet i denne sjangeren, X Rebirth, var en skuffelse. Nå hviler det store forventninger på Elite: Dangerous, samt Wing Commander-skaperens nysatsning, Star Citizen.

Siste fra forsiden