Elite Dangerous: Odyssey

Elite Dangerous-utvikleren skroter videre utvikling på konsoll

Vil heller konsentrere seg om PC-versjonen.

Frontier Development

Elite Dangerous får ikke mer innhold på konsoll. Videre utvikling av PlayStation- og Xbox-versjonene er herved avbrutt, bekreftet Frontier Developments torsdag.

Elite Dangerous.
Frontier Development

Nyheten ble kunngjort torsdag, i en melding på spillets nettsider. Der forteller spillsjef David Braben at dette ikke var noen enkel beslutning, men at det ble for vanskelig å fortsette arbeidet med to forskjellige versjoner av spillet.

– I løpet av de siste månedene har vi strevd med å finne den beste veien å gå fremover, og det er med et tungt hjerte at vi har besluttet å stanse all konsollutvikling. Vi må kunne fortsette med spillets historie, og for å gjøre dette er vi nødt til å konsentrere oss om én spillversjon.

Konsollversjonene fortsetter slik de er i dag, altså uten den nyeste utvidelsen for spillet – Odyssey. Oppdateringer vil kun rulles ut for å fikse kritiske feil dersom det skulle dukke opp noe, mens Elite Dangerous-teamet setter fullt fokus på PC-versjonen.

Den omfattende utvidelsen Elite Dangerous: Odyssey kom til PC i mai 2021, men lanseringen skapte mye trøbbel for spillet. Frontier har siden erkjent at det ble mye surr, og teamet jobber fortsatt med å fikse opp alt som gikk galt.

LES OGSÅ: Halo Infinites samarbeidsmodus blir forsinket »

Siste fra forsiden