Endringer er på vei til Playerunknown's Battlegrounds' ørkenbrett

Oppdatert: Endringene rulles offisielt ut torsdag morgen.

Andreas Klebo-Espe/Gamer.no

Oppdatering 1. februar: Oppdateringen vil overføres fra testserverne til hovedspillet klokken 03:00 på torsdag 1. februar. Det skriver PUBG Corp. på Twitter.

Mens endringene rulles ut vil serverne holdes stengt, forteller utvikleren videre. Arbeidet forventes å ta omtrent to timer, og når alt er oppe og går igjen vil også spillets ledertavler nullstilles.

Opprinnelig sak følger.

Playerunknown's Battlegrounds-utvikler PUBG Corp. rullet denne uken ut en ny oppdatering til skytespillets testservere på PC. Oppdateringen lar spillere teste ut en ny versjon av ørkenbrettet, også kjent som Miramar.

I tillegg brukes testklienten til å prøve ut nye antijuksefunksjoner, samt å rette opp i noen problemer med den helhetlige opplevelsen.

Lettere å kjøre bil i ørkenen

Ny PUBG-oppdatering gjør det lettere å ta seg frem på Miramar-brettet.
Andreas Klebo-Espe/Gamer.no

Siden lanseringen av Miramar for en drøy måned siden har spillere hatt svært ulike meninger om PUBGs nyeste brett. Et av de største ankepunktene blant mange har vært at det er vrient å kjøre bil hvis man ikke holder seg på veien, og det har utvikleren nå gjort noe med.

Ifølge oppdateringsnotatene har brettet fått flere små grusveier som skal gjøre det lettere å navigere når man kjører offroad. I tillegg har det dukket opp flere bygninger og steder å gjemme seg rundt omkring, slik at man kan ta seg tryggere frem hvis man ikke finner et kjøretøy.

Balanseringen av våpen og utstyr har også fått en justering på Miramar. Dette innebærer ingen endringer for de store byene, men sjansen økes for å finne godt utstyr i brettets mindre populære områder.

Ellers skriver teamet at reprisefunksjonen får en oppdatering, som betyr at gamle repriser ikke lenger vil fungere. Feilen som gjorde at man kunne bruke førstehjelpsutstyr under vann har også blitt rettet opp.

Hvordan det nye antijuksesystemet fungerer skriver utvikleren ingen ting om, og hvor lenge vi må vente før oppdateringen overføres til hovedspillet er foreløpig uvisst.

Xbox One-oppdatering

På Xbox One blir det kanskje tryggere å ta bena fatt.
Bluehole
Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

Også på Xbox One får PUBG en fersk oppdatering denne uken. Denne gjør det blant annet lettere å ødelegge biler i spillet, noe fans skal ha ønsket seg i lengre tid.

I tillegg tar både fører og passasjerer ytterligere skade når man kolliderer med gjenstander som hus og steiner og med andre biler. På den annen side vil man ta mindre skade hvis man blir påkjørt av en bil, så det å kjøre blir i det hele tatt en mindre attraktiv affære.

Teamet jobber også med å redusere seigheten i kontrollerfølelsen, slik at spillet reagerer raskere når man trykker på en knapp, og oppdateringen skal ellers takle en rekke andre problemer.

PUBG kan bli et mediefranchise med filmer, tegneserier og annet.
Hollywood og Netflix banker på døren, forteller PUBG-sjefen »

Siste fra forsiden