Epic Mickey 2 har plutselig fått Steam-versjon

PC-utgaven av spillet var egentlig kansellert.

Disney Interactive

Selv om oppfølgeren til det Wii-eksklusive Epic Mickey ble annonsert for PC, og vi til og med har boksbilde for spillet i produktdatabasen vår, ble den ikke lansert sammen med resten av spillets utgaver i 2012.

I sin tid var det en overraskelse at Deus Ex-skaper Warren Spector ville lage Mikke Mus-plattformspill. (bilde: Disney Interactive).

Da spillet floppet på konsoll virket det usannsynlig at vi noensinne skulle få PC-utgaven, og da Disney i tillegg la ned utviklerstudioet Junction Point forsvant håpet helt.

Men i 2013 dukket Epic Mickey 2 merkelig nok opp i ulike øst-europeiske land. Dette var visstnok på grunn av at en lokal distributør hadde investert store penger i oversettelsen, og klarte å overtale Disney om å få lansere den.

Overraskelse!

Epic Mickey-spillene var med å gjenintrodusere den tidlige Disney-figuren Oswald. (bilde: Disney Interactive).

I går kom imidlertid spillet til Steam, uten forvarsel. Steam-versjonen har «achievements» og støtte for opplåsbare byttekort. Det har også full støtte for håndkontroller, noe du sannsynligvis bør utnytte deg av.

Epic Mickey 2 var ikke det eneste Disney-spillet som dukket opp på Valves digitale distribusjonstjeneste i går. Faktisk fikk det følge av hele 20 andre spill, inkludert racingspillene Pure og Split/Second – også de fra et studio Disney nå har lagt ned. Skytespillet Tron: Evolution dukket også opp – og ja, Disney har lagt ned studioet bak det spillet også.

De andre spillene har imidlertid allerede vært tilgjengelig på Windows – det er bare Steam de har holdt seg unna frem til nå.

Epic Mickey 2 fikk i alle fall blandet kritikk da det opprinnelig kom ut. Her hos oss ble det godt mottatt, selv om anmelder Ina Berg Larsen også påpekte at spillet hadde noen svakheter.

Siste fra forsiden