Podkast

Retro Crew

Er E.T.-myten egentlig bekreftet?

Retro Crew tror ei fjær har blitt til fem høns.

Microsoft

Megafloppen E.T. for Atari 2600 har blitt selve symbolet på det store spillkrasjet i 1983. Det unge konsollspillmarkedet flommet over av utgivelser av heller laber kvalitet, og folk ble rett og slett lei.

Microsofts PR-mann Larry Hryb viser en utgravd E.T.-kassett.

Spillsalget gikk kraftig ned, og butikkene forsøkte å tømme overfylte lagre ved hjelp av aggressive prisreduksjoner. Det igjen betydde at foreldre, som var de store spillkjøperne på den tiden, omtrent sluttet helt å kjøpe nye spill. Dermed kollapset markedet helt.

Historien om E.T.

I dagens Retro Crew får vi den spennende historien bak den berømte utgivelsen av E.T. Spillet solgte en brøkdel av det det måtte, og enorme mengder usolgte spillkassetter skal ifølge en populær internettmyte ha blitt begravd på en søppelfylling i Alamagordo i New Mexico.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.

I forrige uke ble spillet funnet igjen, da man under en Microsoft-støttet utgravning fant en E.T. og rekke andre Atari-spill i den gamle fyllingen. Men noen ganger har en fjær en tendens til å bli til fem høns, og Retro Crew spør seg om det er tilfelle her.

E.T. var imidlertid ikke det eneste som ble funnet under jorden.

I studio denne gangen sitter Ketil Espenes, Are Ness Fløgstad, Stian Askeland og Jostein Hakestad.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Du kan blant annet treffe gjengen på Facebook. Det er produsert 78 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Slik satte Half-Life standarden for en hel sjanger
Nytt liv til gamle konsoller
Oculus er langt fra de første som har prøvd seg på VR

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden