Er PC-en din VR-klar?

Valves ytelsestest sjekker om maskinen din har det som skal til.

Andreas Klebo-Espe/Gamer.no

Lanseringen av både Oculus Rift og HTC Vive er nå bare en drøy måned unna, og i den forbindelse står VR-interesserte overfor to svært viktige spørsmål.

Det første er hvorvidt de har råd til å gå til innkjøp av et sett med VR-briller, ettersom prisen ligger på godt over 6000 kroner – ekskludert moms og frakt. Det andre er om PC-en deres har det som skal til for å kjøre disse kravstore doningene.

Les også: Så mye koster HTC Vive

Er PC-en din VR-klar?
Valve

For å hjelpe deg å finne svar på det sistnevnte spørsmålet har Valve lansert en ytelsestest for nøyaktig dette formålet, som du kan laste ned gratis fra Steam. Testen, som har fått det fengende navnet SteamVR Performance Test, sjekker hvorvidt maskinen din holder mål.

Gjennom en kort, Portal-inspirert demo måler testen hvorvidt VR-innhold kan kjøres på systemet ditt med en bildefrekvens på 90 bilder per sekund og en bildekvalitet som er høy nok til å levere en god opplevelse.

Dersom PC-en din ikke er VR-klar vil testen foreslå hvilke komponenter du bør oppgradere.

Systemkrav for HTC Vive

Ved siden av ytelsestesten annonserte Valve og HTC også offisielle systemkrav for Vive-brillene:

Anbefalt maskinvare:

  • Operativsystem: Windows 7 med Service Pack 1
  • Prosessor: Intel i5-4590/AMD FX 8350
  • Minne: 4 GB RAM
  • Skjermkort (Nvidia): GeForce GTX 970
  • Skjermkort (AMD): Radeon R9 290
  • USB-port: Én USB 2.0-port
  • Videoport: HDMI 1.4 eller DisplayPort 1.2
HTC Vive.
HTC

Disse ligner veldig på kravene for Oculus Rift, med unntak av nødvendig minne og antall porter. Oculus-brillene trenger 8 GB RAM, én HDMI 1.3-port, tre USB 3.0-porter og én USB 2.0-port.

I tillegg er de to VR-tilbudene forskjellige med tanke på innholdet i pakken du kjøper. HTC Vive tilbyr to bevegelsesstyrte håndkontrollere, én til hver hånd, mens Oculus Rift i stedet kommer med en Xbox One-kontroller. Med førstnevnte får du også to romsensorer som registrerer bevegelsene dine, sammenlignet med kun én i Oculus-pakken.

Blir PlayStation VR utsatt til høsten?
Uttalelser fra GameStop-sjefen kan tyde på det, men Sony dementerer »

Siste fra forsiden