Podkast

Rad Crew #155

Er «Steam Early Access» bra for oss?

Vi diskuterer konseptet der kundene betaler for uferdige spill.

Early Access-programmet til Steam har blitt mer og mer vanlig. Flere og flere utviklere hiver seg på muligheten til å ta betalt for et spill før det er ferdig, og bruke midlene til å videreutvikle spillene. Men er det bra for deg og meg? Dette er blant temaene som diskuteres i ukens Rad Crew, hvor Audun Rodem fra Gamer.no er gjest gjennom hele episoden.

Rollespillet Wasteland 2 er blant de mest populære Early Access-spillene.

– Opp til enhver å betale

Både Jostein Hakestad og Audun har prinsipielle problemer med Steam-programmet, og mener spillere kan føle seg lurt, mens Are Ness Fløgstad mener det er opp til enhver om de vil kjøpe det uferdige produktet eller ei. Han setter pris på å kunne gi feedback til skaperne i alpha-fasen, og synes det er en god ting for mindre, nyoppstartede studioer.

Før denne debatten får vi naturligvis en fersk topp fem-liste. Denne gangen ser gjengen på hverdagslige jobber, vanlige yrker som kanskje ikke er spesielt eksotiske, men som likevel har dannet grunnlaget for fantastiske spill. Du kjenner kanskje en viss italiensk rørlegger?

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.

Vi får også en liten oppsummering av viktige nyheter den siste uka, inkludert et nytt Alien-spill og Sony Playstation Now, som skal la oss spille gamle Playstation-spill på PlayStation 4 via streaming. Salgstallene til Xbox One og PlayStation 4 er offentliggjort og dette blir behørlig omtalt avslutningsvis i episoden.

Underveis får vi også høre om guttas om ferske opplevelser i spill som Assassin’s Creed IV: Black Flag, Star Wars The Old Republic og Super Mario 3D World.

PlayStation 4 gjør det godt.

Her er ukens meny:

  • Topp 5: Kjedelige jobber, kule spill (00:06-00:23)
  • Nyheter (00:23-00:41)
  • Steam Early Access, Assassin's Creed IV, Star Wars The Old Republic, Super Mario 3D World (00:45-1:30)
  • De nye konsollenes salgstall (1:30-1:50)

Gått glipp av tidligere episoder?

Hver episode av Rad Crew kommer på torsdager og produseres i samarbeid med redaksjonen i Gamer.no. Det betyr blant annet at våre anmeldere og skribenter fra tid til annen vil dukke opp i programmet for å snakke om ferske spillopplevelser, trender eller hva vi gleder oss til.

Det er produsert 155 episoder av Rad Crew til nå, og her er de tre forrige:

Les også
Anmeldelse: Super Mario 3D World

Rad Crew: Episode 154
Rad Crew: Episode 153
Rad Crew: Episode 152

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Siste fra forsiden