Et «absurd antall» peniser har ligget gjemt i et to år gammelt spill

Først da State of Decay skulle pusses opp fant utvikleren alt.

State of Decay.
Microsoft Game Studios

Da State of Decay ble gitt ut på Xbox 360 og PC i 2013 la ingen merke til at det lå en drøss bakgrunnsbilder som var utformet som peniser i spillet. Først da utvikler Undead Labs begynte å jobbe med en høyoppløselig versjon fant de ut at en innleid aktør hadde slengt inn en drøss med lavoppløselige penisteksturer i spillet.

– De hadde lagt inn et absurd antall peniser i bakgrunnen, fortalte studioets designer Geoffrey Crad til XBLA Fans under spillmessen PAX i helgen.

– Skal fjernes fra nyutgaven

Vi sjekket dette bildet, og tror det er penisfritt.

På grunn av at teksturenes oppløsning har det vært vanskelig for spillerne å finne de støtende bildene. Hvorfor de ikke var synlige i PC-utgaven er det litt vanskeligere å svare på, men nettstedet har etterspurt svar fra Undead Labs.

Til Game Informer forteller utgiveren Microsoft at de støtende bildene fjernes til den oppussede utgaven.

– Undead Labs var ikke klare over teksturene det er snakk om før de begynte arbeidet med å eksportere teksturer til State of Decay: Year-One Survival Edition, og de er ikke synlige i den opprinnelige versjonen av State of Decay. Undead Labs jobber ikke lenger med de som gjorde dette, og materialet kommer ikke til å være med i State of Decay: Year-One Survival Edition.

Tradisjon for Easter eggs

Ingen kjønnsorgan her heller – tror vi.

Dette er første gang vi har hørt om skjult innhold av denne skalaen, men såkalte «easter eggs» har vært en del av spillkulturen lenge. På 70-tallet gjemte Adventure-designeren Warren Robinett navnet sitt i Atari 2600-spillet, siden Atari på den tiden ikke ville kreditere spillskaperne.

Mer kjent er nok likevel Hot Coffee-innholdet i Grand Theft Auto: San Andreas fra 2004. Utvikleren Rockstar hadde kodet inn et minispill der spilleren hadde sex, men fjernet muligheten til å spille dette ved lansering. Filene var fremdeles gjemt i koden, og en modder fant kjappt ut hva som skulle til for å få på plass minispillet. Det hele resulterte i en ny aldersmerking, samt flere søksmål mot Rockstar.

En kopisperre i Game Dev Tycoon avslørte også pirater på en finurlig måte.
Piratene ble lurt trill rundt av spillutviklerens geniale påfunn »

Siste fra forsiden