Podkast

Retro Crew

Et overraskende godt lisensspill

Tegnefilmen The Lion King fikk en skikkelig god spillmatisering.

Disney

I ukens episode av Retro Crew snakker vi om Virgin Interactives overraskende gode plattformspill basert på Disneys evig populære Løvenes Konge-film.

Det første brettet i The Lion King (her på Amiga).

Spillet er ett av ikke så veldig mange eksempel på at lisensbaserte spill faktisk kan være gode, med stor variasjon i nivåene, smarte måter å integrere filmens musikalnummer, samt presise og gode kontroller. Utviklerne fikk til og med hjelp av Disney Animation Studios slik at animasjonene skulle være mest mulig lik filmen.

Vi kommer også litt innom et annet Virgin Interactive/Disney-spill, nemlig Aladdin som mange av dere kanskje spilte på Sega Mega Drive, Amiga eller PC. I studio sitter Are Ness Fløgstad, Stian Askeland og Jostein Hakestad.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.
Fargerik tittelskjerm.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Du kan blant annet treffe gjengen på Facebook. Her er de tre forrige episodene:

De beste tittelskjermene
Utvikleren som revolusjonerte eventyrsjangeren
– Lara Croft er en av spillhistoriens største ikon

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden