Eventyrklassikeren Shadowgate blir født på ny

Omfattende nyversjon av åttitallseventyret er snart klar for utgivelse.

Zojoi

Det originale Shadowgate var det tredje av fire spill i MacVenture-serien. Disse pek-og-klikk-eventyrene benyttet seg av et grensesnitt inspirert av datidens Macintosh-datamaskin, og var dermed fullstendig musedrevet i en tid der spillerne kommuniserte med eventyrspill flest ved hjelp av tekst.

Utforsk et farlig slott

Spillet er satt til en fantasiverden der spilleren må navigere et mystisk slott fullt av utfordringer. Her må han eller hun løse en rekke gåter, og stadig risikere livet.

I 2012 gjennomførte utviklerstudioet Zojoi en vellykket folkefinansieringskampanje på Kickstarter for å bringe Shadowgate tilbake, og nå er resultatet snart klart. Ifølge studioet skal spillet lanseres i sommer, og det er mulig å forhåndsbestille det på det offisielle nettstedet.

Nyversjonen av Shadowgate benytter seg av oppdatert grafikk og lyd, og vil også ha helt nye elementer slik som rom som ikke eksisterte i originalen. Utviklerne lover mange endringer og nyheter, har ikke ønsket å lage en ren modernisering av originalspillet.

Spillet er imidlertid fortsatt i 2D, og originalens pikselkunst har blitt erstattet med håndmalte bakgrunner og figurer.

Det første av de originale MacVenture-spillene var det grensesprengende Deja-Vu: A Nightmare Come True, som vi trakk frem i del to av vår serie om eventyrspillsjangerens utvikling. Originalserien inkluderte også grøsseren Uninvited, som vår skribent Erik André Mamen koste seg med i barndommen.

Siste fra forsiden