Vil bringe Shadowgate tilbake

Kickstarter-kampanje for klassisk eventyr fra åttitallet.

Shadowgate var et av de tidligste pek-og-klikk-eventyrene som kom på markedet. Spillet hadde et unikt grensesnitt hvor skjermbildet ble delt opp i mange ulike vinduer, og hentet inspirasjon fra det grafiske brukergrensesnittet til datidens Macintosh-datamskin. Det kom også ut til plattformer som Amiga og Nintendo Entertainment System, og NES-versjonen ble også kjent for musikken, komponert av Hiroyuki Masuno.

Nå ønsker en gruppe veteraner fra Shadowgate-utvikleren Icom Simulations å bringe spillet tilbake, og det vil de gjerne ha hjelp til. Derfor har de startet en Kickstarter-kampanje for å få folkefinansiert en moderne nyversjon av Shadowgate.

Originalspillet på Mac.

Dette blir imidlertid ikke noen direkte overføring av originalspillet. I stedet ønsker utviklerne å gjøre en rekke små og store forandringer, og legge inn mange nye elementer. De beskriver prosjektet som Shadowgate slik de alltid ønsket å lage det, med en utvidet handling og mange ekstra utfordringer.

I likhet med originalspillet blir det et førstepersons pek-og-klikk-eventyr satt til en fantasiverden, og i tillegg til å plukke opp og bruke ulike objekter for å løse de mange nøttene i spillet, må du også bruke magi. Totalt loves vi over 60 forskjellige rom fulle av gåter og mystikk.

Nyversjonen vil også skilte med en oppdatert versjon av Masunos originale NES-musikk.

Kampanjen ble startet på fredag, og har allerede samlet inn 35% av et totalbudsjett på 120 000 dollar (nærmere 700 000 kroner). Det virker med andre ord ganske sannsynlig at den vil nå målet i løpet av de 27 dagene den har igjen. Spillet skal komme til PC, Mac, iOS og Android, og datamaskinversjonene blir DRM-frie.

Les også: Vil du bli helt eller tjuvradd
Les også: Eventyrspillenes utvikling – Del 1

Siste fra forsiden