Brad McQuaid - EverQuest

EverQuest-skaper er død

Brad McQuaid ble 51 år gammel.

Konseptkunst fra EverQuest.
Sony Online Interactive

Brad McQuaid har gått bort, 51 år gammel. Det forteller utviklerne av nettrollespillet han jobbet på frem til nå, Pantheon: Rise of the Fallen, via Twitter.

– Det er med stor sorg at vi deler at Brad McQuaid gikk bort [mandag]. Han blir dypt savnet og vil alltid huskes av spillere verden over. Takk for at du bragte oss sammen i dine verdener. Hvil i fred, sier utviklerne i Visionary Realms før de gir sine kondolanser til McQuaids familie.

Slik så EverQuest-utvidelsen The Planes of Power ut.
MobyGames

Brad McQuaid er mest kjent som en av nøkkeldesignerne bak EverQuest – spillet som regnes som grunnstammen for de moderne 3D-rendrede nettrollespillene med abonnementsmodell. World of Warcraft er et av spillene som tydelig bygde videre på grunnlaget lagt av EverQuest. Spillet kom i 2000 her i Europa, og har fremdeles aktive servere.

Etter EverQuest-lanseringen sluttet han hos Sony Online Entertainment i 2002, og var med på å grunnlegge Sigil Games, og var med på å lage nettrollespillet Vanguard: Saga of Heroes. Spillet ble sluppet i 2007. I årene etter ble Sigil kjøpt opp av Sony Online Entertainment, noe som gjorde at McQuaid igjen jobbet hos det store selskapet. I 2014 var han en av medgrunnleggerne i Visionary Realms, som fremdeles jobber med å gi ut nettrollespillet Pantheon: Rise of the Fallen.

Siste fra forsiden