Konseptkunst fra EverQuest.
Konseptkunst fra EverQuest. (Foto: Sony Online Interactive)

Brad McQuaid - EverQuest

EverQuest-skaper er død

Brad McQuaid ble 51 år gammel.

Brad McQuaid har gått bort, 51 år gammel. Det forteller utviklerne av nettrollespillet han jobbet på frem til nå, Pantheon: Rise of the Fallen, via Twitter.

– Det er med stor sorg at vi deler at Brad McQuaid gikk bort [mandag]. Han blir dypt savnet og vil alltid huskes av spillere verden over. Takk for at du bragte oss sammen i dine verdener. Hvil i fred, sier utviklerne i Visionary Realms før de gir sine kondolanser til McQuaids familie. 

Slik så EverQuest-utvidelsen The Planes of Power ut. Foto: MobyGames

Brad McQuaid er mest kjent som en av nøkkeldesignerne bak EverQuest – spillet som regnes som grunnstammen for de moderne 3D-rendrede nettrollespillene med abonnementsmodell. World of Warcraft er et av spillene som tydelig bygde videre på grunnlaget lagt av EverQuest. Spillet kom i 2000 her i Europa, og har fremdeles aktive servere.  

Etter EverQuest-lanseringen sluttet han hos Sony Online Entertainment i 2002, og var med på å grunnlegge Sigil Games, og var med på å lage nettrollespillet Vanguard: Saga of Heroes. Spillet ble sluppet i 2007. I årene etter ble Sigil kjøpt opp av Sony Online Entertainment, noe som gjorde at McQuaid igjen jobbet hos det store selskapet.  I 2014 var han en av medgrunnleggerne i Visionary Realms, som fremdeles jobber med å gi ut nettrollespillet Pantheon: Rise of the Fallen

Kommentarer (5)

Forsiden akkurat nå

Til toppen