Fansen er så misfornøyde med Trine 3 at utvikleren er usikker på seriens fremtid

Klagene: For kort, for dyrt og for brå slutt.

Frozenbyte

Etter om lag fem dager på markedet er det tydelig at Trine 3 har fått en blandet mottagelse. Ifølge utvikler Frozenbyte er responsen så laber at de nå ikke er helt sikre på hva de ønsker å gjøre videre.

– Vi må vurdere seriens fremtid, siden tilbakemeldingene, brukeranmeldelsene og negativ mediaoppmerksomhet har overrasket oss, sier Frozenbyte-sjef Joel Kinnunen i et innlegg på spillets Steam-side.

Kort, dyrt og avbrutt

Trine 3: The Artifacts of Power er visst kort.

Det som har fått spillerne til å se rødt er særlig spillets lengde på mellom 3 og 7 timer, prisen på 155 kroner og en historie som slutter på en «cliffhanger». Sistnevnte har til og med gitt grobunn for spekulasjoner om hvorvidt dette skyldes et ønske om å selge resten av historien som nedlastbart innhold.

Kinnunen sier at studioet forstår kritikken, men at omfanget av den kollektive skuffelsen kom overraskende på. Han innrømmer også at de måtte kappe en del innhold på grunn av feilbudsjettering. På tross av at Trine 3 kostet nesten tre ganger så mye som forløperen var ikke det nok.

– Vi hadde opprinnelig en mye lengre historie og flere planlagte brett, men for å skape den visjonen måtte vi ha hatt minst tre ganger så mye penger, antageligvis opp mot 15 millioner dollar. Vi innså ikke dette før det var for sent, og vi hadde ikke slike midler tilgjengelig, sier Kinnunen.

Men pent er det!

Kritikken av lengden synes Kinnunen det er vanskeligere å forstå, og sier at de forventer at nye spillere i snitt vil bruke 6 til 7 timer på å komme seg gjennom historien. Han forteller også at studioet ikke har noen planer om å slippe nedlastbart innhold, men at de planla å fortsette historien.

– Vi er stolte av spillet og det vi har fått til. Vi tror det er et morsomt spill, og vi synes ikke det er for dyrt heller med tanke på alt vi har greid å få inn i spillet. Det kan hende vi ikke har et nøytralt syn på ting, og vi skjønner nå at vi antageligvis har sett på dette fra et annet perspektiv og at mange spillere ikke er enige, skriver han.

I 3D for første gang

Trine 3 fortsetter eventyret om de tre heltene fra forgjengeren: ridderen, trollmannen og tyven. Som med de to første spillene kan man enten spille spillet sammen med andre, eller selv veksle mellom hvilke av de tre figurene man ønsker å bruke for å løse fysikkgåtene.

Den største nyheten er nok at serien nå har tatt steget inn i den tredje dimensjonen; mens de to første spillene var sideskrollere, kan man i Trine 3 løpe fritt rundt i avgrensede tredimensjonale områder.

Vi likte forgjengeren godt.
Utseendet, musikken og fortelleren gjør Trine 2 til et strålende spill »

Les også
Anmeldelse: Trine 3: The Artifacts of Power

Siste fra forsiden