Slik ser regnbuemyntene i Donkey Kong 64 ut. Nå skal omsider alle være funnet.
Slik ser regnbuemyntene i Donkey Kong 64 ut. Nå skal omsider alle være funnet. (Bilde: Nintendo)

Fant superhemmelig samleobjekt i Donkey Kong 64 etter 17 år

Ingen skal tidligere ha klart å finne regnbuemynt nummer 977.

Det finnes som kjent mange forskjellige kategorier av dataspillere, og én av dem er den gruppen som spesialiserer seg på å sette obskure rekorder, gjerne i eldre titler. Nå har et ivrig medlem av denne kategorien nådd målstreken i en konkurranse mange nok ikke engang visste pågikk.

Som blant andre Kotaku melder har en Twitch-bruker ved navn Isotarge nemlig funnet det som skal være et superhemmelig samleobjekt i det aldrende plattformspillet Donkey Kong 64 til Nintendo 64-konsollen.

Fant regnbuemynt nummer 977

Objektet det er snakk om er en av spillets såkalte regnbuemynter, som er en av flere ulike mynter som kan samles i spillet. Det har hittil vært antatt at spillet hadde til sammen 976 av disse myntene, men den nevnte spilleren har nå funnet en regnbuemynt nummer 977 – etter intet mindre enn 17 år.

Donkey Kong 64 kom ut i 1999 og er allerede hele 17 år gammelt.
Donkey Kong 64 kom ut i 1999 og er allerede hele 17 år gammelt. Bilde: Nintendo

Den ytterst sjeldne mynten ble funnet på spillets femte nivå, kalt Fungi Forest. Regnbuemyntene kan kun hentes ut ved å foreta en bestemt angrepsmanøver på jordhauger på bakken, og i dette tilfellet var jordhaugen så å si usynlig på grunn av høyt gress i området.

Det skal riktignok nevnes at spilleren, som for øvrid driver med programmering, «jukset» litt for å oppnå bragden. Han fant først en uregelmessighet i lagringsfilen og brukte deretter et analyseverktøy for å finne frem til mynten ved hjelp av en glitch. Ved å spille på vanlig måte vil man med andre ord neppe finne objektet.

Et nytt lanseringsspill er nå bekreftet til Nintendo Switch »

Kommentarer (7)

Forsiden akkurat nå

Til toppen