Fant superhemmelig samleobjekt i Donkey Kong 64 etter 17 år

Ingen skal tidligere ha klart å finne regnbuemynt nummer 977.

Slik ser regnbuemyntene i Donkey Kong 64 ut. Nå skal omsider alle være funnet.
Nintendo

Det finnes som kjent mange forskjellige kategorier av dataspillere, og én av dem er den gruppen som spesialiserer seg på å sette obskure rekorder, gjerne i eldre titler. Nå har et ivrig medlem av denne kategorien nådd målstreken i en konkurranse mange nok ikke engang visste pågikk.

Som blant andre Kotaku melder har en Twitch-bruker ved navn Isotarge nemlig funnet det som skal være et superhemmelig samleobjekt i det aldrende plattformspillet Donkey Kong 64 til Nintendo 64-konsollen.

Fant regnbuemynt nummer 977

Objektet det er snakk om er en av spillets såkalte regnbuemynter, som er en av flere ulike mynter som kan samles i spillet. Det har hittil vært antatt at spillet hadde til sammen 976 av disse myntene, men den nevnte spilleren har nå funnet en regnbuemynt nummer 977 – etter intet mindre enn 17 år.

Donkey Kong 64 kom ut i 1999 og er allerede hele 17 år gammelt.
Nintendo

Den ytterst sjeldne mynten ble funnet på spillets femte nivå, kalt Fungi Forest. Regnbuemyntene kan kun hentes ut ved å foreta en bestemt angrepsmanøver på jordhauger på bakken, og i dette tilfellet var jordhaugen så å si usynlig på grunn av høyt gress i området.

Det skal riktignok nevnes at spilleren, som for øvrid driver med programmering, «jukset» litt for å oppnå bragden. Han fant først en uregelmessighet i lagringsfilen og brukte deretter et analyseverktøy for å finne frem til mynten ved hjelp av en glitch. Ved å spille på vanlig måte vil man med andre ord neppe finne objektet.

Et nytt lanseringsspill er nå bekreftet til Nintendo Switch »

Siste fra forsiden