Far Cry 5 skal lage satire av høyreekstremisme i Amerika – se annonseringstraileren

Kommer i februar.

Ubisoft slapp fredag en annonseringstrailer til Far Cry 5, og fortalte samtidig litt mer om spillet – blant annet at det slippes til Windows, PlayStation 4 og Xbox One 27. februar. Det vil si at det også kommer til Project Scorpio. PlayStation 4-versjonen skal få ekstra innhold i form av en gratis skin-pakke. Traileren ser du ovenfor.

Mens forgjengeren fant sted i et fiksjonelt sted i Himalaya, tar oppfølgeren oss med til Hope County i Montana. Litt av målet med spillet virker å være å lage satire ut av de høyreekstreme miljøene i den delen av Amerika, og fokuset skal ligge på en gruppe fanatikere. Forvent sandkassemoro av samme type som tidligere, men med blant annet fly som nytt fremkomstmiddel.

Ubisoft slapp også fire skjermbilder fra spillet, som du kan se på produktsidene våre.

Skal felle fanatisk familie

Du spiller som en sheriff som har i oppdrag å sette Joseph – lederen for en fanatisk, religiøs familie kalt Eden's Gate – bak lås og slå. Resten av familien, Jacob, John og Faith, som kaller seg «The Heralds» skal også stikke kjepper i hjulene dine. Vennligsinnede figurer skal også hjelpe deg gjennom oppdragene, slik som bartender Mary May og pastor Jerome.

I samme stil som tidligere skal man utforske et stort åpent landskap, sanke inn ressurser for å oppgradere utstyret sitt, og nedkjempe fiender og dyr.

Nytt er det at man kan spille hele kampanjen sammen med en venn, noe som ikke har skjedd tidligere i serien. Det kommer også en kartskapingsverktøy, som vi egentlig ikke vet så mye om ennå.

I tandem med annonseringstraileren, slapp Ubisoft også tre snutter som viser frem noen av sidekarakterene. De ser du nedenfor.

Siste fra forsiden