FEAR-veteranenes nye grøsser lanseres snart

Betrayer byr på skrekk i kolonitidens Amerika.

Blackpowder Games

Betrayer er det første spillet laget av Blackpowder Games, en spillutvikler bestående av veteraner fra FEAR-studioet Monolith. Spillet kom ut på «early access»-tjenesten til Steam i fjor høst, og nå har utviklerne annonsert at den ferdige versjonen skal lanseres 24. mars.

Hva har skjedd her? (bilde: Blackpowder Games)

Handlingen foregår i 1604, under den tidlige delen av koloniseringen av Amerika. Utviklerne har blant annet hentet inspirasjon fra mysteriet rundt «den tapte kolonien», Roanoke. Ingen vet helt hva som skjedde med kolonien, men teoriene er mange.

Grøss i granskogen

Når du ankommer det du forventer skal være en levende koloni møtes du av død og elendighet i et fargeløst og trist landskap. Du må utforske et stort miljø på jakt etter spor og eventuelle overlevende, og det blir raskt klart at du ikke er alene i skogen.

Du velger selv hvor fargerikt spillet skal være.

Du blir stadig angrepet av hvileløse ånder, og du treffer også en mystisk kvinne i rødt. Hvem hun er og hva hun vil aner du ikke, men du hadde neppe kommet langt uten hennes hjelp.

Da Blackpowder Games først annonserte spillet var grafikken i sort/hvitt, og kun enkelte ting var i farger. De fikk imidlertid kritikk for grafikkstilen, blant annet av folk som fryktet hodepine under spillingen, og nå blir det mulig å selv velge nøyaktig hvor fargerikt du vil at spillet skal være.

Betrayer kan forhåndsbestilles direkte fra utviklerne eller på Steam, og du får fortsatt tilgang på «early access»-versjonen når du kjøper.

Mens du venter kan du lese om et av de tidligere spillene denne gjengen har vært involvert i, nemlig spionkomedien No One Lives Forever.

Siste fra forsiden