Feature Eksperimentelt tilbehør

Spillene som krevde grensesprengende tilbehør

Dette er noen av historienes mest originale spill.

Emulatorer har gjort det mulig å spole tiden tilbake og besøke gamle (og relativt nye) spill på en enkel måte. Noen spill er imidlertid umulig å gjenskape i sin originale form takket være unikt tilbehør skapt for spillene, og disse kan ikke emuleres. Gang på gang har kreative spillskapere brutt ut av rammeverket til maskinvaren de har skapt spill for, og fått anledning til å lage originalt tilbehør til spillene sine.

Dette har skapt en rekke unike spillopplevelser. Den eneste måten å oppleve disse spillene på er et dypdykk på eBay – gjerne med tilsvarende dyp lommebok.

I denne artikkelen tar vi en titt på noe av det mest unike ekstrautstyret som har vært lansert sammen med spill. Det finnes en jungel av tilbehør som har vært lansert uten spill, varianter av håndkontrollere og så videre – disse er ikke med i artikkelen. Det samme gjelder arkademaskiner, som i form av å være spesialbygd maskinvare har en hel haug med maskiner med kontrollsystemer som ikke er mulig å gjenskape med en vanlig håndkontrollere.

Denne saken handler utelukkende om data- og konsollspill som var så originale og sære at de kom med eget ekstrautstyr laget for å brukes sammen med spillet.

Namcos GunCon-pistol finnes i flere ulike varianter. Dette er den første som ble lansert med spillet Time Crisis.
Namcos GunCon-pistol finnes i flere ulike varianter. Dette er den første som ble lansert med spillet Time Crisis.Bilde: Evan Amos, Public Domain

Time Crisis (PlayStation, 1997)

Et av de tidligste formene for ekstrautstyr er lyspistolen. Du skulle kanskje tro at jeg ville spolt tiden helt tilbake til Nintendos 8-bit-konsoll og Duck Hunt-pistolen, eller enda lenger tilbake i tid til Magnavox-pistolen Shooting Gallery på 70-tallet, men jeg velger å ta for meg Namcos Guncon-kontroller som kom sammen med spillet Time Crisis.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

Allerede medlem?

Les kommentarene (8)

Forsiden akkurat nå

Til toppen