Fez-utvikleren utsatt for hackerangrep – selger alt

Vil kvitte seg med studioet og spillrettighetene etter krenkende datainnbrudd.

Fez ble Polytrons eneste spill.
Polytron

Fez-skaper Phil Fish har bestemt seg for å kvitte seg med rettighetene til spillet, samt selge studioet Polytron og forlate bransjen. Det plutselige salget skjedde etter at datasnoker fikk tilgang til personlig informasjon om Fish og andre ansatte i selskapet, samt tok over nettstedet til selskapet for å lekke dette ut.

Phil Fish, i promobilde fra Indie Game: The Movie.

Hackerne lekket ifølge Polygon og GameSpot Fishs personlige info, slik som e-postadresser, passord, Polytrons PayPal-konto, bankinformasjon og annet. Tidligere Polytron-programerer Renaud Bédard forteller at det skal ha vært Dropbox-kontoen til firmaet som datasnokene først fikk tilgang til, noe som skal ha utløst resten av informasjonslekkasjen.

Slutten for selskapet og Fish ble først annonsert via Fishes Twitter-konto, som nå er stengt ned.

– Jeg ønsker å legge ut Polytron og Fez-lisensen for salg. Alle skikkelige tilbud vil vurderes. Jeg er ferdig. Jeg vil ikke mer. LØP. Ikke gjør det. Gi opp dine drømmer. De er faktisk mareritt. Ingenting er verdt dette. Til enhver lovende spillutvikler der ute: Nei. Gi opp. Det er ikke verdt det. Dette er ditt publikum. Dette er videospill, lød Fishes tordnende avskjedsmelding.

Avlyste Fez II i fjor

Hackingen, og Fishes og Polytrons dramatiske avskjed, kommer etter at spillutvikleren har mottatt en lang strøm av hatmeldinger sist uke. Strømmen skal ha kommet som en følge av at spillutvikleren gikk ut offentlig og forsvarte sin venn og medspillutvikler Zoe Quinn, etter at også hun ble et mål for krass nettmobbing.

Fez ble Polytrons eneste spill, men faktisk Phil Fishes tredje arbeid.

Dette ser ut til å være den endelige spikeren i kista for Phil Fish som spillskaper. Den omstridte spillutvikleren har lenge vært mislikt av mange etter flere kontroversielle uttalelser, både i offentlig rom og gjennom sin personlige Twitter-konto.

I fjor la han og Polytron alt arbeid med oppfølgeren til Fez på hylla i lignende stil. Uten at det ble bekreftet fra noe hold tror mange dette skal ha skjedd etter en Twitter-konfrontasjon med GameTrailers-medarbeider Marcus Beer. Den opphetede debatten virket da å ha vært dråpen som fikk begeret til å renne over for Fish. Også da skal han ha følt at presset fra nettbrukerne var for kraftig, og ga en lignende avskjedsbeskjed.

Her på bruket synes vi Fez var et glimrende spill da det kom ut i 2012 »

Siste fra forsiden