FIFA 17 skal bruke Battlefield-spillmotoren

Dropper Ignite-motoren som har blitt brukt de siste årene.

EA

Når FIFA 17 glir inni sin faste lansering tidlig på høsten i år, har utviklerne i EA Vancouver byttet ut et par ting under panseret. Etter å ha benyttet seg av Ignite – en spillmotor som ifølge EA var et lappeteppe av teknologier som skal sørge for økt realisme i spillingen – siden FIFA 14, hopper de nå over på Battlefield-motoren Frostbite.

FIFA 17-lokketraileren. (Video: EA)

Frostbite har vært EAs de facto-spillmotor denne konsollgenerasjonen, med spill som Dragon Age: Inquisition, Need for Speed: Rivals og Star Wars: Battlefront på brukslisten. FIFA 17 blir det første sportsspillet som benytter seg av den DICE-utviklede motoren.

FIFA 17 slippes til PlayStation 4, Xbox One og Windows 29. september. En variant som ikke bruker Frostbite-moteren skal også komme til PlayStation 3 og Xbox 360.

Samtidig som EA fortalte om spillmotorbyttet, slapp de en enkel liten trailersnutt fra det nye spillet. Den kan du se til høyre.

Vi regner med at vi får se litt mer av spillet når EA går på scenen like før E3-messen, søndag kveld 12. juni. Som vanlig har vi sendt noen skribenter over fjorden til Los Angeles for å se på det som skjer over der, og vi vil også følge dekningen her til lands fortløpende.

Vår anmelder elsket det forrige innslaget i serien:
– FIFA 16 er klart det beste spillet i serien »

Siste fra forsiden