Final Fantasy IX er lansert på PlayStation 4 nå

Er basert på den oppussede PC-versjonen som kom i fjor.

Square Enix troppet opp på Sonys Tokyo Game Show-konferanse tirsdag og viste en trailer for en oppusset utgave av Final Fantasy IX til PlayStation 4. Spillet ble lansert kort tid etterpå, og kan allerede nå kjøpes via PlayStation Network. Du kan se en kort trailer i vinduet over.

Etter alt å dømme er denne versjonen basert på iOS-, Android- og Windows-utgaven som ble lansert i fjor, som hadde en god slump forbedringer bakt inn. Blant annet kan man i den versjonen – slik man kunne med de nylanserte PC-utgavene av Final Fantasy VII og Final Fantasy VIII – dra nytte av såkalte «booster»-programmer. Da kan man skru av kampene, gi seg selv en hel del nivå, eller sette opp hastigheten i spillet – noe som sikkert passer godt for spillere som ikke ønsker å gå gjennom de 50 til 100 timene spillet krever.

Siste på PlayStation

Slik ser den oppussede PC-utgaven ut. Vi tipper PlayStation 4-versjonen blir likedan.
Square Enix

Final Fantasy IX var det siste spillet i serien som ble sluppet på PlayStation. Som med andre spill i serien fortelles en storslått og melodramatisk historie, med intriger og et fargerikt figurgalleri. Det turbaserte kampsystemet var fremdeles det serien lente seg på, og de fleste av serieveteranene var involverte i utviklingen.

Da Gamer.no-redaksjonen stemte frem de 50 beste spillene fra tiåret 2000-2009 havnet spillet på en sjetteplass, og vår skribent beskrev det som et av tidenes aller beste spill:

– Det er vanskelig å sette ord på hva jeg føler for dette spillet. Det er nesten som å skulle definere familien sin, eller mine nærmeste venner. Fra første sekund blir du tryllet inn i en magisk verden der hver eneste person og skapning er karismatisk og elskverdig. Historien er stor, dyp og full av emosjonelle høydepunkter det er helt umulig å glemme, skrev Øystein Furevik i 2010.

Her er de essensielle spillene i Final Fantasy-serien »

Siste fra forsiden