Final Fantasy XV får sin første store utvidelse i mars

Square Enix har avslørt nye detaljer om rollespillets kommende ekstrainnhold.

Square Enix

Final Fantasy fyller denne uken 30 år, og i den forbindelse har Square Enix holdt et stort kalas i Tokyo. Foruten å kikke tilbake på spillenes historie har utvikleren også benyttet anledningen til å snakke om seriens fremtid, og blant annet har vi fått vite mer om det kommende ekstrainnholdet til Final Fantasy XV.

Episode Gladiolus

Med «Booster Pack» installert blir du festens midtpunkt med disse lekre draktene.
Square Enix

Den første ladningen med Final Fantasy XV-innhold for 2017 går under det intetsigende navnet «Booster Pack». Pakken skal lanseres den 21. februar og inneholder diverse gjenstander til bruk i spillet. «Booster Pack» blir gratis for alle som eier spillet, men en betalversjon av pakken – «Booster Pack+» – blir også tilgjengelig for de som ønsker seg den.

De som er ute etter litt mer omfattende ekstrainnhold må vente til 28. mars, da Square slipper spillets første historieutvidelse – Final Fantasy XV: Episode Gladiolus.

Utvidelsen tar for seg en ny historie, der man får spille som Gladio – en av Noctis' følgesvenner i hovedspillet. Foreløpig vet vi lite om handlingen, men utvikleren har blant annet lovet oss gjensyn med noen kjente fjes fra Final Fantasy-serien.

Gladio (til høyre) er hovedpersonen i Final Fantasy XV: Episode Gladiolus.
Square Enix

Episode Gladiolus blir tilgjengelig for alle som kjøpte «Premium»-utgaven av Final Fantasy XV eller holder sesongpass for spillet. Utvidelsen vil også kunne kjøpes separat via Xbox- eller PlayStation-butikken.

For å runde av Final Fantasy XV-nyhetene på 30-årsfeiringen avslørte Square at nok en historieutvidelse, kalt Episode Prompto, skal lanseres i juni 2017. Annet enn lanseringsvinduet fikk vi riktignok ingen detaljer om denne pakken.

Snart får vi et gjensyn med Final Fantasy XII.
En nyversjon av rollespillet skal lanseres i juli »

Siste fra forsiden