Final Fantasy XIIs nyversjon har fått slippdato

Vend tilbake til Ivalice på PlayStation 4 i juli.

Square Enix

I juni i fjor bekreftet Square Enix endelig ryktene om at utvikleren var i gang med oppussingen av Final Fantasy XII. Syv måneder senere har spillet nå fått slippdato, og det kommer til PlayStation 4 den 11. juli 2017. Det skriver utvikleren i en pressemelding.

Se Final Fantasy XII: The Zodiac Age-traileren fra fjorårets Tokyo Game Show. (Video: Square Enix)

Som nyversjoner flest byr Final Fantasy XII: The Zodiac Age på en rekke grafiske forbedringer, og Square har tidligere uttalt at vi også kan vente oss en autolagringsfunksjon og kortere lastetider.

I tillegg introduseres et mer omfattende rollesystem, som gjør det enklere å tilpasse hver spillfigur for ulike roller i kamp. «Zodiac Job System» var tidligere kun tilgjengelig i japanske utgaver av Final Fantasy XII, men nå tar systemet endelig turen hit til vesten.

En krigsherjet verden

Final Fantasy XII er satt til en verden kalt Ivalice, der hverdagen preges av en voldsom krig mellom to stormakter. I kjent Final Fantasy-stil blir det opp til en liten gruppe opprørere, styrt av spilleren, å rydde opp og gjenopprette fred i verdenen.

Historien ble godt mottatt av vår anmelder da spillet kom ut for ganske nøyaktig ti år siden – i februar 2007. Han roste også spillets figurgalleri og kampsystem, men trakk poeng for spillets tendens til å bli litt kjedelig underveis:

– Final Fantasy XII har gitt meg opplevelsen av å overvinne usannsynlige odds og livsfarlige sjefsbeist ved hjelp av kløkt og intenst arbeid, og det har gitt meg følelsen av å oppdage en fantasiverden så velskrudd at jeg endelig, nok en gang, har kjent brusende eventyrlyst og fascinasjon i brystet. Hvis ikke det hadde vært for de unødvendig sobre første tyve timene og de litt for mange dødpunktene underveis, ville karakteren lett havnet enda høyere, skrev Kent William Innholt.

Square har enda flere Final Fantasy-nyversjoner i ovnen.
Final Fantasy VII Remake er imidlertid enda et stykke unna »

Siste fra forsiden