Nå kommer nyversjonen av Final Fantasy XII

Square Enix pusser opp spillet betydelig.

Square Enix bekreftet i dag de seiglivede ryktene om en oppusset versjon av Final Fantasy XII.

Nyversjonen får navnet Final Fantasy XII. The Zodiac Age, og bygger videre på en spesialversjon som kun kom i Japan med undertittelen International Zodiac Job System. Planen er å slippe den oppussede utgaven på PlayStation 4 neste år.

Puss, puss så får du en suss

Oppussingen ser bra ut!
Square Enix

Som vi kan se i topptraileren har spillet fått et nytt lag med maling. Vaan, Ashe og Balthier ser skarpere ut, og mellomsekvensene ser ut til å være hakket hvassere enn på den nå 10 år gamle PlayStation 2-varianten. Famitsu melder videre at lydsporet har for anledningen blitt spilt inn på nytt, men det skal bli mulig å velge å bruke det gamle også.

Nyvinninger inkluderer en autolagringsfunksjon, kortere lastetider, og en bedre variant av hurtigspillingsmodusen som allerede var på plass i International Zodiac Job System.

Final Fantasy XII var ikke et stygt spill i 2006 heller.
Square Enix

Rosinen i pølsa for oss i vesten er likevel de store endringene til kampsystemet som til nå ikke har vært tilgjengelig utenfor Japan. Hver spillfigur fikk sitt eget License Board basert på roller, i stedet for å dele det samme brettet slik de gjorde i det opprinnelige spillet. License Boards-systemet gir spillerne muligheten til utvikle figurenes egenskaper ganske fritt.

Nyversjonsbølgen

Final Fantasy-serien har ikke sluppet unna «remake»- og «remaster»-kategoriene de siste årene . Faktisk er serien en av de som har sett flest nyversjoner av de eldre spillene – Final Fantasy IV har for eksempel fått hele 7 nyversjoner av ymse art siden lanseringen i 1991.

I 2015 fikk fansen en annonsering de har ønsket seg i om lag 15 år: en fullverdig oppussing av Final Fantasy VII som drar nytte av dagens ytelsesmulighetet. Spillet skal bygges opp fra grunn av, og vi ser det neppe på noen år ennå.

Vi hadde mye godt å si om det tolvte innslaget i serien.
Final Fantasy XII er både et sterkt eventyr og tidvis kjedelig »

Siste fra forsiden