Square Enix ønsker å gi ut den fulle Final Fantasy XV-opplevelsen på Switch

Porteringsarbeidet skaper problemer, men utvikleren har ikke tenkt til å gi opp.

Square Enix

På Gamescom-messa for noen uker siden, hintet Final Fantasy XV-sjef Hajime Tabata om at det storslåtte rollespillet er på vei til Nintendo Switch. Nøyaktig hvordan det vil fungere på hybridkonsollen er uvisst, men nå vet vi litt mer om Squares tanker rundt den mulige porteringen.

Final Fantasy XV på Switch er enda ikke offisielt bekreftet, men Square jobber med saken.
Square Enix

I et intervju med Eurogamer fortalte Tabata at utvikleren er i gang med å forske på ulike måter å bringe spillet til Switch. Ifølge spillsjefen er målet å tilby den fullstendige Final Fantasy XV-opplevelsen, men innledende testing av maskinen lover ikke godt:

– Da vi gjennomførte den tekniske testen for å se om vi kunne bruke samme spillmotor som den vi brukte for de andre konsollversjonene på Switch, prøvde vi å kjøre spillet og resultatene var ikke gode nok, forklarte Tabata.

Square har riktignok ingen planer om å gi opp, og det gjenstår enda mange mulige fremgangsmåter. Blant dem er tilpassing av spillmotoren, og teamet vil blant annet vurdere å benytte seg av den allsidige Unreal-motoren:

– Vi er i snakk med Epic [skaper av Unreal Engine, journ.anm], om hva vi kanskje kan få til der. Opplegget rundt Unreal er helt utrolig, og det vil komme godt med. Man er nødt til å utforske absolutt alle mulighetene – ellers hadde det vært umulig å bestemme seg for hva vi kan gjøre på den plattformen, sa Tabata.

Mye mer Final Fantasy XV på vei

Se Tokyo Game Show-traileren for Final Fantasy XV. (Video: Square Enix)

I andre Final Fantasy XV-nyheter kunngjorde Square nylig en gratis historieutvidelse til spillet, som foreløpig ikke har fått en slippdato. Rollespillet får også en flerspillermodus 31. oktober, et VR-fiskespill 21. november og utvidelsen Episode Ignis i desember.

Utvikleren jobber ellers med en mobilversjon for Android, iOS og Windows 10-telefoner, som skal lanseres senere i år. Spillet kommer også til PC i 2018, i en pakke stappet med ekstrainnhold og grafiske forbedringer. I traileren over, fra Tokyo Game Show, kan du se litt av alt Final Fantasy XV-universet har å by på.

Bethesda satser også på Nintendo Switch.
Utvikleren bringer både Doom og Wolfenstein II til konsollen »

Siste fra forsiden