Final Fantasy XV-sjefen forlater Square Enix – flere utvidelser til spillet er kansellert

Square Enix

Square Enix hadde denne uken invitert til en ekstrasending for Final Fantasy XV. På sosiale medier gjettet mange fans på at det dreide seg om en avduking av nytt ekstrainnhold til spillet, men i stedet kunngjorde utvikleren at spillsjef Hajime Tabata har sagt opp og at en haug med planlagt tilleggsinnhold er kansellert.

Siste og så stopp

Se traileren for Episode Ardyn. (Video: Square Enix)

I mars 2019 får Final Fantasy XV sin neste, og altså siste utvidelsespakke. I Episode Ardyn trer spillere inn i rollen som skurken fra hovedspillet, i en historie som er satt før hendelsene i Final Fantasy XV. De tre resterende utvidelsene, kalt Aranea, Luna og Noctis, får aldri se dagens lys.

Som om ikke det var nok har Square stanset all videre utvikling av spillets PC-versjon. Planlagte oppdateringer som støtte for modifikasjoner og kartverktøy er avlyst. En frittstående variant av flerspillermodusen Comrades kommer nå kun til PlayStation 4 og Xbox One i desember.

Akkurat hva som har forårsaket den voldsomme endringen i planene er uvisst, men tapet av Tabata er selvfølgelig stort. Mannen som tok over utviklerens Luminous Productions-avdeling i mars deltok ikke selv på sendingen, men meldte om sin avskjed via et lydopptak.

– Jeg har fått så mye erfaring fra min tid i Square Enix, og alt jeg fikk være med på betyr veldig mye for meg. Når det er sagt har Final Fantasy XV vært et ekstra spesielt prosjekt for meg, som jeg gav alt for. Derfor har jeg valgt å benytte denne anledningen til å offisielt kunngjøre min avskjed fra Final Fantasy XV, og takke fans over hele verden som har støttet spillet.

Tabata vil nå gå i gang med et helt nytt prosjekt, men hva det går ut på har han foreløpig ikke sagt noe om.

Square Enix vil vurdere å ta med Final Fantasy VII-sidesprang i nyversjonen.
Kan vi få gjensyn med Crisis Core eller Dirge of Cerberus?

Siste fra forsiden