First Contact Entertainment legger ned

Firewall Ultra-studioet legger ned

– Det mangler støtte for VR i spillindustrien, sier studioet i en uttalelse.

Firewall Ultra ble First Contact Entertainments siste spill
First Contact Entertainment

VR-studioet First Contact Entertainment legges ned. Det forteller studioet selv i en uttalelse på Facebook.

First Contact Entertainment holdt det gående i 8 år, og spesialiserte seg på VR-spill. Mest kjent er nok studioet for Firewall Zero Hour til PSVR og Firewall Ultra til PSVR2. Sistnevne kom tidlig i høst.

Interessant nok peker studioet på at industrien ikke støtter opp om VR-prosjekter som én av grunnene til nedstengingen.

– Mangelen på støtte for VR i industrien har vært vanskelig. Som en VR-utvikler for storbudsjettsspill kan vi ikke forsvare kostnaden som trengs for å fortsette. Vi er et team med fryktløse innovatører som vil presse grensene til nye tekonlogier, sier studioet i uttalelsen.

Firewall Zero Hour og Firewall Ultra var skytespill spesiallaget for spilling i VR. Det første spillet ble sluppet til PSVR i 2018, og fikk da mye skryt for hvordan spillet overførte skytespillkonvensjonene til VR. Oppfølgeren, som kom i august i fjor, fikk derimot litt mer pepper for designvalg og feil ved lansering.

I tillegg slapp studioet sci-fy-skytespillet Solaris Offworld Combat til PSVR og Oculus i 2020.

First Contact Entertainment var ikke alene om dramatiske omveltninger i 2023. Som vi skrev i desember estimeres det at over 9000 personer i spillbransjen ble sagt opp i fjor. Vi har sett kutt og nedleggelser over hele den internasjonale bransjen i det siste, både blant de minste og største aktørene.

LES KOMMENTAR: 2023 har vært et brutalt år for spillbransjen »

Siste fra forsiden