Five Nights at Freddy's World trekkes tilbake fra Steam

Den harde responsen ble for mye.

Scott Cawthon

En knapp uke etter at Five Nights at Freddy's Worlds ble sluppet, har designer Scott Cawthon valgt å trekke spillet tilbake fra Steam.

I et innlegg på Steam-siden til Five Nights at Freddy's 4 – som nå er det ferskeste innslaget i serien etter tilbaketrekningen – forteller Cawthon at responsen til det nye spillet er grunnen til den plutselige avgjørelsen.

– Selv om spillet hadde en «Very Positive»-rangering med 87 prosent, var jeg ikke tilfreds med de anmeldelsene og tallene spillet fikk. Av den grunn har jeg valgt å fjerne spillet fra Steam, forteller han i innlegget.

Pengene tilbake

Au.
Scott Cawthon

Skulle du ha punget ut for spillet allerede kan du få pengene tilbake når som helst. Cawthon har nemlig bedt Valve om å tilby pengene tilbake til alle som har kjøpt spillet, uavhengig av hvor lenge de har eid det. Han oppfordrer faktisk alle til å benytte seg av refusjonsmuligheten når den snart kommer.

Interessant nok skrinlegger ikke Cawthon spillet for godt, men skal heller jobbe med å gjøre det bedre. Blant annet forteller utvikleren at han jobber med å lage et verdenskart i spillet.

Fra nå av skal spillet likevel bli helt gratis, tilgjengelig fra det indiefokuserte nettstedet GameJolt.

Populært blant YouTube-ere

Spillskaper Scott Cawthon har for lengst satt sitt merke på spillmiljøet med Five Nights at Freddys-spillene.

Etter at de kom ble de plukket opp av store og små «Let's Playere», og ble kjapt en favoritt blant mange seere. Serien lener seg tungt på såkalte «jumpscares», noe som igjen gjør seg godt hos en stor del av videopublikumet som liker å se sin YouTuber reagere på de skremmende øyeblikkene.

I fjor fikk PlayStation 4 et nok så unikt skrekkspill.
Until Dawn er unikt, stemningsfullt og vakkert »

Siste fra forsiden