Activision Blizzard

Flere Blizzard-toppfolk forlater skuta

Både Overwatch 2-produsent og selskapets sjefsjurist har gitt seg.

Blizzard

Siden anklagene om seksuell trakassering og kjønnsdiskriminering hos Activision Blizzard først dukket opp i slutten av juli, har en rekke toppfolk forlatt selskapet. Denne uka forsvinner enda et par, nærmere bestemt sjefsprodusenten for Overwatch og selskapets sjefsjurist.

Det stormer rundt Activision Blizzard.
Activision Blizzard

Ifølge Bloomberg har Chacko Sonny, som har vært sentral i arbeidet med både Overwatch og Overwatch 2, fortalt sine kollegaer at han slutter på fredag. Akkurat hvorfor han velger å trekke seg nå kom ikke frem fra interne e-poster, men Blizzard har bekreftet at Sonny er ferdig i produsentrollen han har hatt siden 2018.

Til tross for all dramatikken lover utvikleren at Overwatch 2 fortsatt er godt på vei.

– Det talentfulle Overwatch-teamet gjør store fremskritt på Overwatch 2, og takket være deres innsats er spillet inne i siste produksjonsfase. Vi kommer til å dele mer fra Overwatch League-finalene senere denne måneden, sa Blizzard i en uttalelse til Polygon.

Samtidig melder Claire Hart, sjefsjurist for Blizzard, at hun også gir seg. Harts egen uttalelse på LinkedIn går ikke inn på detaljer, men nevner at de siste tre årene har vært fulle av uventede vendinger.

Sonny og Hart slår dermed følge med blant annet Blizzard-sjef J. Allan Brack, samt Diablo IV-sjef Luis Barriga og -sjefsdesigner Jesse McCree. Saken mot Blizzard pågår enda, og nå har føderale myndigheter i USA begynt sin egen gransking av forholdene hos selskapet.

LES OGSÅ: Diablo 2: Resurrected-utvikler vil at spillere «gjør det de føler er riktig» angående kjøp av spillet »

Siste fra forsiden