Diablo 2: Resurrected

Diablo 2: Resurrected-utvikler vil at spillere «gjør det de føler er riktig» angående kjøp av spillet

Blizzards første spillansering siden trakasseringssøksmålet.

Blizzard

23. september er det klart for lansering av Diablo 2s nyversjon, kalt Diablo 2: Resurrected. Spillet blir det første fra Blizzard siden selskapet ble saksøkt for omfattende trakassering og kjønnsdiskriminering, og utviklerteamet er fullt klar over at spillfans er usikre.

LES OGSÅ: Blizzard-sjef J. Allan Brack forlot studioet etter anklagene »

Blizzard-ansatte har ikke vært videre fornøyd med selskapet i det siste. Her fra en demonstrasjon utenfor Blizzards kontorer i 2019.
«Standingwhk», reddit

I et intervju med Axios sa designsjef Rob Gallerani at spillere som vurderer å kjøpe Diablo 2: Resurrected bør «gjøre det de føler er riktig». Vicarious Visions – studioet som har ansvaret for oppussingen – var for øvrig ikke involvert i søksmålet, men Gallerani fortalte at det likevel har hatt en grundig gjennomgang av rutiner og arbeidsmiljø i ettertid.

– Det var helt klart vanskelig å høre disse tingene. Og vi hadde veldig lyst til å støtte våre kollegaer og medarbeidere. Vi hørte mye positivt i vår interne gjennomgang, men jeg tror ikke vi noen gang kommer i mål der. Vi må hele tiden fortsette å spørre.

Designsjefen forklarte videre at teamet hadde sett gjennom hele Diablo 2: Resurrected for å luke ut potensielle problematiske gjenstander eller referanser – ikke ulikt hva både World of Warcraft- og Overwatch-teamene har gjort nylig.

Den sjekken fant ingen ting, men Gallerani påpekte at nyversjonen inkluderer et nytt design for kvinnelige Amazon-krigere. Disse skal se mer ut som nettopp krigere, i stedet for noen som er på nattklubb.

LES OGSÅ: Vi har testet Diablo 2: Resurrected i noen timer »

Siste fra forsiden