Sniktitt

Fokus på Game Boy Advance - del 4

Vi raser stadig videre mot førsteplassen i vår kåring av det morsomste GBA-spillet. Denne gangen fortsetter vi reisen med plassering 15, og kommer til å bevege oss frem til vinneren. Takket være den teknologien den byr på, har spillutviklerne hatt muligheten til å blåse nytt liv i mange klassiske Nintendo-spill.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

12. Crash Bandicoot 2: N-Tranced
Plattformspill

Kanskje et av de mest undervurderte spillene til GBA-en er Crash Bandicoot 2: N-Tranced. Crash-serien generelt har aldri vært særlig populært utover den vanlige tilhengerbasen, noe som er svært beklagelig. Dette er en flott spillserie, noe også GameCube-spillet er med å konstatere. Crash er en god figur, som har sine svært spesielle venner. En av disse er ei maske som kan snakke. Uansett, spillet begynner hvor eneren tok slutt, nemlig det som kalles "Plan B". Den onde Dr. Nefarious har kidnappet søsteren til Crash, Coco, og hans bestevenn Crunch. Din oppgave er naturligvis å redde disse to, og for å gjøre dette må du ta deg gjennom hele 40 hesblesende nivåer av pur underholdning. Disse er fordelt over åtte forskjelige miljøer, og alle er særdeles velutviklede, interessante, og fargefulle. Grafikken i Crash Bandicoot 2 er slående vakker, spesielt for et GBA-spill å være, og blander 2D- og 3D-nivåene helt perfekt. Det er heller ikke så altfor lett: Allerede ved første kjempe hadde vi store problemer!

Som et plattformspill er spillet svært søtt, relativt enkelt, men ekstremt underholdende. Du skal ta deg fra A til B, men den veien har mange små stier. Her går det opp og ned, ved å hoppe på forskjellige avsatser. Banene går mye ut på å sanke inn så mange epler som mulig, og hundre epler gir deg ett ekstra liv. Eplene eksisterer i overflod, naturligvis. Du kan også komme til spesielle bonusbaner hvor du finner enda flere epler. Crash kan løpe, hoppe og krype. Han kan også spinne rundt som en tornado for å ødelegge kasser som kan inneholde - enda flere epler! Vel, faktisk, det er ikke epler, men en eksotisk frukt som kalled Whumpa. 3D-nivåene er svært morsomme, med haier som jager deg på vannski, for eksempel. De er adrenalin-fylte, og svært gode gameplay-messig. Andre baner må du komme gjennom mens du er inne i en ball. Her må du rulle uten å falle utfor banen - utrolig morsomt. Crash Bandicoot 2: N-Tranced anbefales på det sterkeste til akkurat hvem som helst. Spesielt fengende for de små.

11. Frogger's Adventures: Temple of the Frog
Plattformspill

Enda en super-klassiker. Frogger er et av de spillene som har vært ekstremt kjent, spesielt i USA, som spill på arkade-maskinene i landets mange spillehaller. Konseptet er enkelt: Du er en frosk, Frogger, som skal ta seg gjennom forskjellige baner i et perspektiv sett oven i fra. Du hopper mellom og oppå forskjellige objekter - akkurat som i klassikeren. Historien er latterlig simpel, et enkelt skall for spillets underholdning: Sumpen du bor i holder på å dø ut, og de eldre froskene har bedt deg om å redde den. Selv om perspektivet vanligvis ses oven i fra, tilter det av og til mot et isometrisk perspektiv, noe som er forfriskende. Spillet er fordelt over femten forskjellige baner og fem miljøer. Du kan lagre underveis i banene, noe som er flott siden det er lett å feile. "Checkpoints" på en måte. Da må du finne spesielle ruter for å kunne lagre, men en kan også lagre etter hver fullførte bane.

Bortsett fra de vanlige "hoppe fra avsats til avsats"-banene, finnes det også baner med kjemper. Disse er som regel relativt utfordrende. Grafikken i Frogger er klar og fin, men langt i fra spesiell. Det er heller ikke nødvendig, da fokuset helt og fullt hviler på det fantastiske gameplayet. Lyden der i mot er spesiell. Denne er kjempe flott, og det samme kan sies om musikken. Det blir et munter og fin ramme til spillet. En sitter ofte og spiller banene om og om igjen, og da er det fint å ha fengende ørefløte, i stedet for å bli så irritert at en slår den av. Det største problemer med Frogger er at det er altfor kort. Femten baner, selv om de er relativt lange og utfordrende, glir raskt forbi i et spill som er så avhengighetsdannende. Vi vil ha mer!

10. Dave Mirra: Freestyle BMX 2
Sportspill

I den andre delen av Fokus på Game Boy Advance valgte vi å plassere Mat Hoffman's Pro BMX på 31. plass, og sa at vi gjorde dette for å premiere et bedre sykkelspill. Vel, her er vi. Dave Mirra: Freestyle BMX 2 er langt mer underholdende enn sin BMX-bror, og passer seg rett og slett bedre på GBA-en. Du spiller i et isometrisk perspektiv, et svært godt et sådan, og ved å skaffe deg erfaringspoeng ved å utføre triks, låser du opp nye områder å spille på. Områdene varierer fra gatene i Brooklyn, et varehus i Texas, til en parkeringsplass i Chicago. Du har en myriade av forskjellige ekstrem-sykkelister å velge mellom, og naturligvis er Dave Mirra blant dem.

I spillets seks baner må du kunne greie å gjøre ti av de oppgavene hver bane har: Altså forskjellige triks og poenggrenser som må innfries. Oppgavene kan være å sanke sammen så mange poeng som mulig, finne forskjellige gjenstander rundt om på banene, utføre forskjellige triks, og så videre. Dette lar deg åpne nye baner, samt oppgradere ferdighetene til figuren din. Spillet inneholder massive 1,500 triks! Det inkluderer naturligvis forskjellige komboer, men antallet er nok til å skremme vettet av alle som ønsker å bli best i det. Musikken i spillet er stilig, og passer flott inn i spillets setting. Grafikken er veldig pen, og det føles svært naturlig å kontrollere figuren. Fysikken er naturligvis begrenset, men dette var det spillet som føltes mest realistisk ut, men som like vel var morsomst å spille. Dave Mirra: Freestyle BMX 2 er kongen på haugen når det gjelder disse type spill.

9. Yoshi's Island: Super Mario Advance 3
Plattformspill

Nå begynner vi å bevege oss over i de virkelige gode plattformspillene, dem som en bare må eie til GBA-en. Yoshi's Island er spill nummer tre i Super Mario Advance-serien, og er en re-make av SNES-klassikeren. Mario er bare et lite barn, og han faller ned fra himmelen etter å ha bli sluppet av storken som bar ham og hans bror. Han lander i området det Yoshiene bor: Dinosaur-lignende dyr med et stort, stort hjerte. De bestemmer seg for å hjelpe Mario komme tilbake til broren sin, og Yoshi blir med ham på turen over øya. Turen er slettes ikke enkelt: Koopa og hans slemme undersåtter lurer rundt hvert hjørne. Dette spillet er bygd opp som hvilket som helst annet Mario-spill, bortsett fra at du har Yoshi til å hjelpe deg.

Du kan hele tiden sitte på ryggen til ham, og på den utnytte hans hjelp. Yoshi kan hoppe, fly litt, trampe på motstandere, samt kaste egg på fiendene. Både Mario og Yoshi kan forvandle seg til ting, men det lar vi deg finne ut selv. Dette er et svært stort spill fra før av, men GBA-versjonen inneholder faktisk seks nye baner. Pakken inneholder også multiplayer-spillet Mario Bros., som er et annet kjent Nintendo-spill. Yoshi's Island grafikk er litt annerledes enn de andre Mario-spillene. Det ser litt mer tegnet ut, kanskje litt uklart - og fargebruken er litt unormal. Likevel, det er relativt pent, men hovedfokuset er naturligvis på gameplayet. Dette er ekte, god og gammel Mario. Et flott plattformspill i en enda flottere spill-serie!

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Siste fra forsiden