Før krig i verdensrommet med Oculus Rift

I strategispillet Flagship styrer du slagene fra admiralens synspunkt.

Urban Logic Games

Flagship er et sanntidsstrategispill hvor du får rollen som en admiral som befinner seg i kommandosentralen til et enormt romskip. I tillegg til ditt skip har du en hel flåte med ulike typer skip, som du må lede i kamp.

Nå kan du late som du er William Adama.

Førstepersons strategi

I motsetning til vanlige sanntidsstrategispill, der kameraet svever på mystisk vis langt unna selve handlingen, styrer du i dette spillet figuren din som i et ordinært førstepersonsspill. Ved hjelp av ulike instrumenter kan du gi ordre til skipene dine, og se hvordan de utføres gjennom vinduene.

Spillet benytter seg av «virtual reality»-brillene Oculus Rift for å plassere deg midt i handlingen. Det vil imidlertid også være mulig å spille det på en vanlig monitor.

Hendelsene i Flagship finner sted i en fremtid der menneskeheten har mistet kontrollen over vårt eget solsystem. De siste menneskene har nå søkt tilhold i et ugjestmildt solsystem, og derfra er målet å gjenreise menneskehetens storhet.

Bildene er hentet fra en tidlig alfa-versjon.

Din jobb blir å utforske verdensrommet, samle ressurser og bygge opp en flåte som kan slå fra seg. Spillet inneholder både storstrategi og taktisk kamp, og utviklerne håper også å gjøre det mulig å delta direkte i slagene ved å sette seg inn i små jagere og bombere.

Flagship skal etter planen lanseres i løpet av 2015, og utviklerne håper det selger godt nok til at de kan utvide konseptet videre når spillet er ute. Du kan finne mer informasjon på det offisielle nettstedet.

Utviklerne trekker frem Homeworld og Total Annihilation som inspirasjonskilder. Homeworld får snart nyversjon, mens Total Annihilation får en åndelig oppfølger.

Siste fra forsiden