Forbyr salg av Gay Tony-utvidelse

Brasiliansk domstol ber Rockstar trekke spillet tilbake etter opphavsrettsdisputt.

The Ballad of Gay Tony, den andre utvidelsespakken til det godt mottatte Grand Theft Auto IV, skaper reaksjoner i det brasilianske rettsvesenet. Utvidelsen, som for ordens skyld fikk ni av ti mulige i vår anmeldelse, har, om en brasiliansk domstol får det som de vil, blitt ulovlig å selge over hele verden.

En domstol i Barueri i Brasil har nemlig gitt et rettslig påbud som pålegger Rockstar å stanse salget av Episodes From Liberty City både i Brasil og på resten av kloden. Dette gjelder også digitale kopier, og Rockstar blir ilagt en pen bot på rundt 17 500 norske kroner for hver dag de fortsetter å selge spillet. Hvorvidt andre land anerkjenner den brasilianske dommen er usikkert. Det avhenger av hvilke avtaler Brasil har med andre land når det gjelder anerkjennelse av dommer.

Årsaken til det rettslige påbudet er en sang i spillet som visstnok er på ulovlig vis samplet fra en annen artist. Sangen det er snakk om heter i spillet "Conga Kid", mens den originale versjonen går under navnet "Bota o Dedinho pro Alto", som er et verk av en Brasiliansk musiker ved navn Hamilton Lourenço da Silva.

Rockstar skal ha lagt frem dokumenter hvor de mener de beviser sin rett til å bruke musikken, men underskriftene på dokumentene tilhører ikke de som har saksøkt selskapet. Nå er det Man Recordings, ansvarlige for musikken i The Ballad of Gay Tony, og Rockstar som må løse denne konflikten.

(Kilde: Kotaku)

Siste fra forsiden