Formel E - Daniel Abt

Formel E-fører jukset i virtuelt løp – fikk sparken

– Var bare ment som en spøk.

Studio 397

Tyske Daniel Abt får ikke lenger fortsette som Formel E-fører for Audi, etter at han ble tatt for juks i et virtuelt billøp. Abt hentet inn en profesjonell e-sportutøver til å kjøre løpet for seg, i det han omtaler som et mislykket forsøk på en spøk.

Utestengt og bøtelagt

Daniel Abt legger seg flat, men sier stuntet kun var ment som en spøk. (Video: Daniel Abt)

Det var under kvalifisering til et Race at Home Challenge-løp i helgen at konkurrentene oppdaget at noe var annerledes med Abt. Ikke bare var hans tredjeplass en forbedring fra tidligere løp, men personen som kjørte bilen til Abt hadde dekket til ansiktet sitt.

Etter litt raskt etterforsking ble det klart at det slettes ikke var Daniel Abt som kjørte, men i stedet den profesjonelle e-sportraceren Lorenz Hörzing. Audi-føreren ble utestengt fra alle fremtidige løp og ilagt en bot på 108 000 kroner, som gikk til et veldedig formål. Hörzing er også utestengt og mistet alle poengene han har tjent i løpet av turneringen.

Kort tid etter hendelsen meldte nettstedet The Race at Audi hadde avsluttet sitt samarbeid med Abt. Dette ble senere bekreftet i en uttalelse fra føreren selv, i en video på hans YouTube-kanal, der han forklarte at planen bare hadde vært å tulle med de andre førerne.

Som Abt påpeker har Race at Home Challenge-turneringen ikke noe å si for Formel E-konkurransen, og det er heller ingen penger å vinne. Sendingen av løpet samler imidlertid inn penger til Unicef, og Abt innrømmer at han burde ha vært mer profesjonell og tatt det hele mer seriøst.

Siste fra forsiden