Første detaljer om Crackdown

Crackdown er et Xbox 360-spill som ser ut som en blanding av Grand Theft Auto og RoboCop.

Grand Theft Auto-serien har hatt en vanvittig påvirkning på spillindustrien, og fått mange imitatorer etter hvert. Crackdown ser imidlertid ikke ut til å bli en normal GTA-imitator. For det første kommer det med et omfattende flerspillermodus, og for det andre utvikles det av Real Time Worlds. Denne skotske utvikleren ble startet av David Jones, som er en veteran fra DMA Design og en av hovedmennene bak - du gjettet det - GTA.

Famitsu, som har tatt en titt på Crackdown, forteller (via IGN) at det ser ut som et neste-generasjons, onlinebasert GTA, hvor du spiller som en overmenneskelig agent som kjemper mot de kriminelle elementene som er i ferd med å ta over byen. De kriminelle er delt opp i tre grupper; Cai-Shen Corp, som er en asiatisk gjeng med en forkjærlighet for snikmyrding, The Volk, som er en russisk gjeng som spesialiserer i våpen, og La Muerta, som er en spansk gjeng som er svært begeistret for biler.

Det hele foregår i en levende by med realistisk døgnrytme, tusenvis av simulerte personer og fullstendig bevegelsesfrihet. Selvfølgelig får du massevis av kjøretøy, og IGN forteller at vi får prøve oss bak rattet på alt fra store traktorer til vanlige biler. IGN forteller også at spillet gir deg stor frihet i forhold til hvordan du vil ta knekken på fienden. Hovedmålet er å ta ut sjefene til de tre gjengene, men underveis kan du for eksempel prøve å hindre gjengene i å få nye våpen og biler, noe som vil svekke dem i kamp.

I tillegg kommer spillet som sagt med flerspiller. Her nevnes to moduser: kooperativt spill og "multi play". Kooperativt spill lar deg og en annen jobbe sammen via Xbox Live. Den andre modusen vet vi ingen ting om, men med tanke på at Real Time Worlds også jobber med det massive GTA-aktige flerspillerspillet All Points Bulletin for Webzen (som kommer til Xbox 360 og PC), tipper vi at det kan bli verd å glede seg til.

Spillet har ikke fått noen utgivelsesdato enda, men planen ser ut til å være at det skal lanseres neste år. Utgiveren er Microsoft Game Studios.

Siste fra forsiden