Førstepersons actionspill med eksplosiv magi

Ziggurat vekker minner om Hexen og Heretic.

Milkstone Studios

En ziggurat er en type massivt, pyramide-aktig tempelbygg som først kom på moten for cirka fem tusen år siden i det som i dag heter Iran og Irak. Den mest kjente ligger i oldtidsbyen Ur, og har et navn som betyr «hus hvis fundament skaper terror». Perfekt for et spill, med andre ord.

Rygg for harde livet.

Spillet Ziggurat er et førstepersons skytespill med «roguelike»-elementer. Det byr ifølge utviklerne på grottekravling og kamp, satt til dataskapte miljøer fulle av feller, fiender og, uh, gulrøtter.

Skyting og trolldom

Du spiller en ung trollmann som stenges inne i labyrint. Hvis du kommer deg helskinnet ut igjen har du klart eksamen, og er klar til å ta over verden, lage fyrverkeri eller hva det nå er ferdigutdannede trollmenn gjør til daglig.

Roguelike og action er en populær kombinasjon for tiden. (bilde: Milkstone Studios).

Det å komme helskinnet ut igjen er selvsagt langt fra lett, og sjansene er svært store for at du ikke klarer det. Siden miljøene er dataskapte betyr det at du får en helt ny opplevelse neste gang du starter spillet.

Utviklerne forklarer at opplevelsen skal være strømlinjeformet slik at de ulike forbedringene og spesialiseringene du kan gi spillfiguren din alltid tilbyr klare og åpenbare endringer.

Ziggurat har vært i «early access» en stund, men har nå blitt sluppet ut i det fri. Det har allerede rukket å skaffe seg et godt rykte på Steam, der det er til salgs. Flere av brukeranmeldelsene trekker Raven Softwares klassiske skytespill Hexen og Heretic i beskrivelsene av spillet.

At spillfiguren bruker mesteparten av lanseringstraileren på å løpe bakover får oss også til å tenke på Serious Sam-spillene.

Siste fra forsiden