Forza Motorsport 2 utsatt til 2007?

Det kanskje mest etterlengtede bilspillet på Xbox 360 ser ut til å ha blitt utsatt til neste år.

Forza Motorsport 2 skulle etter planen komme i november, men nå ser det ut som vi ikke får hendene i dette spillet før neste år. På forumet til nettstedet Gaming Age hevdet brukeren chespace at spillet ikke lenger ligger an til å bli lansert i år, og at en ny dato vil bli kunngjort på X06. Dessuten sa han at det fortsatt var mye arbeid som måtte gjøres på spillet.

Selvfølgelig er det ikke slik at vi kan ta det en tilfeldig bruker på et forum sier for god fisk, men chespace er ikke en tilfeldig bruker. Det ekte navnet hans er Che Chou, og han er "community manager" for Forza 2. Tidligere jobbet han som redaktør for det amerikanske bladet EGM.

Microsoft har ikke kommet med noen offisielle uttalelser om saken, men så lenge vi antar at posten er autentisk, er det liten grunn til å tvile på det som ble sagt. Med tanke på at det første Forza-spillet ble utsatt minst hundre ganger før det endelig kom ut, er det heller ikke spesielt overraskende om etterfølgeren også blir utsatt noe.

Forza Motorsport 2 skal i følge Microsoft komme med autentisk fysikksimulasjon, knasende skademodell, nær fotorealistisk grafikk og lisensiert utstyr for trimming av de over 300 bilene i spillet (fra 50 ulike fabrikanter). Ellers fortelles vi at ingeniører fra bilindustrien og profesjonelle bilførere har satt seg ned med programmererne, for å sikre topp fysikksimulasjon.

Handlingen foregår på over 60 baner (i 18 miljøer), inkludert 13 ekte baner. Her nevnes Nürburgring Nordschleife, Silverstone, Road America, Sebring International Raceway og Mazda Raceway Laguna Seca. Bilene kommer fra fabrikanter som Ferrari, Porsche, General Motors, Lamborghini, Nissan og Volkswagen.

Siste fra forsiden