Forza-serien har nådd gigantisk milepæl

Utvikleren har nå avslørt et imponerende resultat for den populære bilspillserien.

Microsoft

Bilspillene i Turn 10 Studios' og Playground Games' Forza-serie får generelt god mottakelse og har solgt godt helt siden det første spillet, Forza Motorsport, kom ut til Xbox i 2005. I en pressemelding kan utvikleren nå meddele at en diger milepæl for serien er nådd.

Per desember 2016 har Forza-serien solgt for intet mindre enn én milliard dollar til sammen. Det som dro serien over denne målstreken var det gode salgstallet til den seneste, kritikerroste tittelen Forza Horizon 3, som per desember hadde solgt i 2,5 millioner eksemplarer.

Microsoft

Også populært på nett

Dette innebærer at bilspillserien visstnok er den mestselgende på denne konsollgenerasjonen, og over 14 millioner unike spillere skal nå være involvert i Forza-samfunnet på Xbox- og Windows 10-plattformene.

Av andre gode nyheter Turn 10 Studios kan slå seg på brystet over en kraftig økning i antallet spillere som logger seg på for å spille Forza-spillene på nettet. Studioet skriver at over 3 millioner nye spillere har blitt med på nettspillingen hver måned den siste tiden.

Forza-serien startet som sagt i 2005 på Xbox, og nå består serien av til sammen ni titler, hvorav alle de tre siste titlene Forza Horizon 2, Forza Motorsport 6 og Forza Horizon 3 ble belønnet med respektable 8 av 10 poeng her på verket. Interessant nok ser det ut til at Horizon-utvikleren Playground Games nå skal utforske nye territorier i spillverdenen.

Nå kan du spille Grand Theft Auto IV på Xbox One »

Siste fra forsiden